FIFA šalje delagaciju u Grčku zbog 'revolveraša' Savidisa

Svetska fudbalska federacija poslaće delegaciju u Grčku kako bi sa nadležnima razgovarala o fudbalskoj krizi, dan nakon što je suspendovana Superliga.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 13.03.2018.

20:05

FIFA šalje delagaciju u Grčku zbog 'revolveraša' Savidisa
Photo by Woohae Cho/Getty Images

"FIFA zahteva beskompromisni pristup istrebljenju svih oblika nasilja u fudbalu", naveo je direktor FIFA Evropa Bjorn Vasalo u pismu grčkoj vladi.

Vlada Grčke je u ponedeljak naredila suspenziju lige nakon što je vlasnik PAOK Ivan Savidis na utakmici protiv AEK-a ušao na teren s pištoljem oko pojasa nezadovoljan odlukom sudije da poništi gol solunskom timu.

Državni tužilac naložio je istragu o ovom incidentu, odnosno zašto je policija navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi na licu mesta.

FIFA je ranije već upozorila grčke sportske vlasti da neuspeh u sprovođenju brzih reformi može dovesti do suspenzije reprezentacije iz mađunarodnih takmičenja.

Ponašanje Savidisa je već dovelo do suspenzije PAOK iz Evropske asocijacije klubova (ECA).

Savidis se izvinio zbog onoga što je nazvao "emotivnom reakcijom" na sudijsku odluku i "generalno loše stanje u grčkom fudbalu". Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Savidis je imao nameru da "odbrani desetine hiljada navijača PAOK od provokacija i sukoba".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: