Krstajić zvao Vujadina Savića, vratio Bastu

Selektor Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Maroka i Nigerije na kojem je debitant Vujadin Savić iz Crvene zvezde.

Izvor: AK

Subota, 10.03.2018.

13:20

Krstajić zvao Vujadina Savića, vratio Bastu
Foto: StarSport

Krstajić je u selekciju vratio i univerzalca rimskog Lacija Dušana Bastu.

Srbija će 23. marta igrati protiv Maroka u Torinu, a četiri dana kasnije protiv Nigerije u Londonu.

"Ovaj spisak ne otkriva da oni koji nisu pozvani neće biti na pripremama u maju pred prvenstvo i obrnuto, ne garantuje da će oni koji su na njemu biki sigurni putnici u Rusiju. Pratim formu igrača do juna i verovatno će biti promena. Svi su tu, ali biće promena. Bez obzira na imena igrača, svi kreći od nule", izjavio je Krstajić. "Bastu poznajem kao coveka i igrača i cenim njegove kvalitete kao dugogodišnjeg internacionalca. Sa druge strane, imamo samo Rukavinu na desnoj strani i bio bi preveliki rizik da se oslonimo jedino na njega. Savić je jedan od lidera Zvezda i nisam se libio da mu ukažem šansu jer igra u timu koji pokazuje dobro poslednjih godinu dana", dodao je selektor.

Na spisku se nalaze 24 igrača:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi), Marko Dmitrović (Eibar);

Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Antonio Rukavina (Viljareal), Dušan Basta (Lacio), Nikola Maksimović (Spartak Moskva), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Matija Nastasić (Šalke), Duško Tošić (Bešiktaš), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Ivan Obradović (Anderleht);

Sredina terena: Nemanja Matić (Mančester Junajted), Luka Milivojević (Kristal Palas), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Adem Ljajić (Torino), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Marko Grujić (Kardif), Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Andrija Živković (Benfika);

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (PAOK)
Foto: Getty images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

241 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: