Poćetina pogodila smrt Astorija: Pokušao sam da ga dovedem

Menadžer Totenhem Mauriso Poćetino bio je skrhan vešću o smrti igrača Fiorentine Davida Astorija, koga je pokušao da ga angažuje dok je bio u Sautemptonu.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2018.

23:27

Poćetina pogodila smrt Astorija: Pokušao sam da ga dovedem
Foto: Getty images

Poćetino je konferenciju za novinare pred utakmicu protiv Juventusa u osmini finala Lige šampiona počeo tako što je izjavio saučešće svim ljudima koji vole Astorija.

"To je velika tragedija. Sreo sam se s njim pre pet godina, jer sam imao ideju da ga dovedem u Sautempton. Bio je sjajna osoba, odličan profesionalac, sjajan igrač. Bio sam skrhan tim vestima... Delimo bol sa svima u Italiji i Firenci, svu svoju energiju šaljem njegovoj porodici", rekao je Poćetino.

Kapiten Fiorentine i reprezentacije Italije umro je u noći između subote i nedelje. Autopsija pokazala je da je Astori, koji je imao 32 godine, umro od srčanog udara.

Poćetino je već prošao kroz istu tragediju 2009. Bio je trener Espanjola kada je igrač tog kluba Danijel Harke iznenada preminuo od srčanog udara.

"Znam koliko je to teško. Nemoguće se odagnati bol, pronaći objašnjenje... Teško je razumeti šta se dešava", rekao je Poćetino.

Fudbaleri Totenhema sutra dočekuju Juventus u revanš meču osmine finala Lige šampiona, a taj meč, kao i svi ostali evropski dueli, počeće minutom ćutanja za Astorija.

Astori će u sredu biti sahranjen u Firenci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: