Evrogol Matića u 91' za veliki preokret Mančester junajteda!

Ekipa Mančester junajteda pobedila je posle velikog preokreta Kristal Palasa sa 3:2, u poslednjem meču 29. kola Premijer lige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.03.2018.

22:53

Evrogol Matića u 91' za veliki preokret Mančester junajteda!
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Nemanja Matić ponovo je heroj "Crvenih đavola" pošto je u 91. minutu sa nekih 30 metara fenomenalnim šutem savladao Henesija. Srpski igrač postigao je prvi gol u dresu slavnog kluba.

Izabranici Žozea Murinja bili su pred novim porazom, pošto su posle 48. minuta igre gubili sa 2:0.

Domaći igrači do prednosti su došli u 11. minutu kada je Andros Tausend, na asistenciju Bentekea, savladao Davida de Heu. Sa stim rezultatom otišlo se i na pauzu.

Tokom narednih 45 minuta igra videli smo veliku borbu na obe strane. Patrik van Anholt iskoristio je loše postavljenu odbranu Junajteda, pre svega Smolinga. Izašao je ispred De Hee i savladao ga.

Međutim, do kraja meča videli smo veliki preokret Mančestera. Smoling je u 48. minutu pogrešio, ali je samo sedam minuta kasnije uzvratio pogotkom, 1:2. Nastavio je Mančester sa napadima i ta inicijativa isplatila se u 76. kada je Romelu Lukaku u velikoj gužvi uspeo da pronađe put ka mreži.

Igralo se na obe strane, a bez prilika nije bila ni ekipa za koju je Luka Milivojević odigirao svih 90 minuta.

Činilo se da će ekipe podeliti bodove, ali to nije mislio Nemanja Matić. Srpski igrač je neverovatnim šutem sa tridesetak metara poslao loptu iza leđa Henesija.

Ovo je bila 19. pobeda "Crvenih đavola" koji se nalaze na drugom mestu sa 62 boda.

Palas je u zoni ispadanja sa 27 bodova, jednim manjem od Sautemptona koji je odmah iznad crte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: