SL: Krstičić sprečio Voždovac da pokvari Zvezdinu žurku za +14!

Crvena zvezda iskoristila je novi kiks Partizana pobedom nad Voždovcem u veoma uzbudljivom meču na svom stadionu – 2:1 (1:0).

Izvor:

Subota, 03.03.2018.

16:10

SL: Krstičić sprečio Voždovac da pokvari Zvezdinu žurku za +14!
StarSport

Crveno-beli posle 25. runde Suprelige Srbije imaju četrnaest bodova više od drugoplasiranog večitog rivala Partizana, koji je nešto ranije poražen u Nišu od Radničkog (1:0).

Domaćin, koji je na ovom meču proslavio 73. rođendan kluba, vodio je od 46. minuta golom Milana Rodića, ali se 'Zmajevima' isplatio ofanzivan pristup u samom finišu susreta – kada Miloš Pavlović, iz čistog ofsajda, odbitak šalje iza leđa raspoloženog Milana Borjana.

Međutim, već u sledećem napadu Filip Stojković sjajno centrira levom, slabijom nogom, a Nenad Krstičić odlično skače na prvoj stativi i skreće loptu u dalju 'malu' mrežu za trijumf.

Zvezda je krenula napadački od samog starta, ređale su se prilike pred golom Stefana Čupića, a najangažovaniji je bio Aleksandar Pešić. Ipak, centarfor domaćih nije uspeo da razbije maler ni na ovom meču, pošto je prilikom obe dobre šanse u uvodnih pola časa gađao pored gola.

Pored njega, isticao se i Nemanja Radonjić sa nekoliko prodora i opasnih pokušaja sa distance, dok je upravo posle njegovog kornera Čupić maestralnom intervencijom uspeo da spreči pokušaj Pešića glavom, odnosno spreči loptu da ode pod prečku.

Voždovčani gotovo da nisu imali šansu prvom delu igre, ali su ipak mogli do gola nedugo pred odlazak na odmor. Borko Duronjić je pokušao sa dvadesetpet metara, lopta je na putu ka golu zakačila nekoga i umalo lobovala Borjana, koji je bio nekoliko metara ispred linije.
StarSport
Bolju i konkretniju igru lidera nacionalnog šampiona napokon kruniše Milan Rodić, već posle dvadesetak sekundi nastavka, posle akcije Bena i divnog proigravanja Pešića petom.

Levi bek je snažnim udarcem iskosa poslao loptu kroz noge golmana rivala, nastavivši tako golgetersku seriju započetu prošle nedelje u Subotici, kada je sa dva vezana pogotka doneo preokret i veoma važan trijumf nad 'Golubovima'.

Nije vodeći pogodak promenio pristup Milojevićevoj ekipi, koja je nastavila da preti i napada, da bi tempo meča polako, ali sigurno, opadao kako se ulazilo u poslednjih dvadeset minuta igre.

Imali su 'Zmajevi' u međuvremenu veliku priliku da stignu do izjednačenja, posle velike greške Uroša Račića na sredini terena, ali je kanadski čuvar mreže pravovremeno i hrabro izašao i zaustavio pokušaj Pavlovića u situaciji 1 na 1.

Delovalo je da su gosti propustili sve prilike da izbegnu poraz, ali onda Pavlović koristi previd linijskog sudije, a Krstić, na već opisan način, sprečava kvarenje slavlja za još bolju atmosferu na Marakani pred odlučujuće borbe za povratak titule.

Zvezdu u narednom kolu, već u sredu, čeka derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu, dok Vožovdac čeka lučansku Mladost. Kraj – Nisu crveno-beli ništa prepuštali slučaju u dodatna tri minuta igre, rutinski su priveli meč kraju i uspeli da kazne novi kiks večitog rivala Partizana za 14 bodova prednosti.

Ekipa Vladana Milojevića zabeležila je 21. trijumf u sezoni, dok je Voždovac postigao tek četvrti gol na našem najvećem stadionu od starta šampionata.

90' GOOOOOL – Gosti su bili veoma blizu velikog boda, ali nisu uspeli da zadrže egal ni ceo minut, a Miloš Krstičić izrastao je u junaka.

Filip Stojković je prevario čuvare na desnom krilu i levom, slabijom nogom poslao idealan centaršut na peterac, odakle iskusni vezista glavom skreće loptu u dalju 'malu' mrežicu za veliko slavlje – 2:1! 88' GOOOOOL – Posle izmena na obe strane, Voždovac je krenuo na sve ili ništa, da bi mu se to isplatilo dva minuta pre isteka regularnog toka, kada Miloš Pavlović šokira sve na stadionu.

Ipak, mora se istaći da je, posle nove odlične intervencije Borjana i udarca iz ugla, napadač gostiju bio u čistom ofsajdu, ali sudijska trojka nije uspela to da uoči ni pored velikih protesta Zvezdinih igrača – 1:1!

75' – Crveno-beli su i dalje imali kontrolu, tempo meča je polako opadao, ali smo onda videli po dve velike prilike na obe strane. Prvo je Radonjić šutirao veoma loše kada se nenadano našao sam ispred Čupića, dok je na drugoj strani Milan Borjan ispravio veliku grešku Uroša Račića.

Vezista domaćih izgubio je loptu na sredini terena, gosti su izveli brz kontranapad i Pavlović se našao u odličnoj situaciji, ipak golman Zvezde je hrabro izašao gotovo do ivice kaznenog i sjajnom intervencijom sprečio izjednačenje.
StarSport
62' – S druge strane, Voždovac nije imao više šta da čeka, da bismo u razmaku od pet minuta videli dve opasne situacije pred golom Borjana. Najpre je kanadski reprezentativac morao da interveniše posle pokušaja Ješića sa distance, dok je priliko druge situacije zadnja linija uspela da reaguje u poslednji čas, odnosno spreči Duronjića da se nađe usamljen pred golom.

51' – Nije vodeći pogodak promenio pristup ekipe Vladana Milojevića, pa je ubrzo mogla još jednom da se zatrese mreža 'Zmajeva'. Ovoga puta je bilo malo i sreće, pošto je korner zastavica 'asistirala' Radonjiću, ali je potencijalni reprezentativac Srbije previše oklevao na petercu, posle čega Pešić promašuje ceo fudbal.

46'GOOOOOL – Drugo poluvreme nije moglo da počne po domaćina, pošto mu je manje od pola minuta bilo potrebno da stigne do toliko želejnog vođstva.

Ben je dijagonalom ka Pešiću promenio težište napada sa desne na levu stranu, a centarfor Zvezde divno petom ostavio loptu do zatrčalog Rodića koji je iz prve šalje kroz noge Čupića, za svoj treći uzastopno gol u nacionalnom šampionatu – 1:0! Poluvreme – Nasavila je Zvezda da napada do poslednjeg minuta, ali je odbrana gostiju takođe nastavila uspešno da se brani na čelu sa raspoloženim Čupićem, pa je 45 minuta bliže tome da izbegne poraz.

43' – Gotovo ni iz čega, Voždovac je mogao do gola iz bukvalno prve prilike. Duronjić je šutirao sa distance, Borjan bio nekoliko metara od linije, a lopta zakačila nekog od defanzivaca domaćina i završila tik preko prečke.

41' – Ništa se nije promenilo ni u samom finišu prvog dela igre, ponovo je šansu imao Pešić, ali je daleko opasnije bilo prilikom drugog pokušaja. Radonjić je sada izveo korner, a bivši napadač Tuluza bio najbolji u skoku i poslao loptu pod prečku, međutim – Čupić još jednom sprečava da mu ona završi iza leđa.

24' – Nastavio je domaćin da preti, a ovoga puta je pokušao Nemanja Radonjić. Ben je posle prodora samo ostavio loptu do krilnog napadača, a ovaj je namestio i lukavo i snažno gađao prvi ugao, ali Čupić uspeva da je skrene pored stative.
StarSport
15' – Pokušak Srnića, koji je pokušao glavom da postigne pogodak,a li ostaje 0:0.

13' – Mirno je na stadionu "Rajko Mitić", Voždovac gotovo da nije imao šansu da zapreti ka golu Milana Borjana.

5' – Ben je pokušao da ugrozi gol Pokušao je Čupića, kao i Srnić.

3' – Aleksandar Pešić je na startu imao priliku da donese prednost svojoj ekipi, ali nije uspeo da realizuje udarac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

229 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: