Iliev: I da gubimo od Barse i Reala mi bismo bili tužni

Sportski direktor Partizana Ivici Iliev rezimirao je učešće Partizana u Ligi Evrope.

Izvor: B92

Subota, 24.02.2018.

14:19

Iliev:  I da gubimo od Barse i Reala mi bismo bili tužni
Starsportphoto

Takmičenje u Evropi crno-beli su završili eleminacijom od Viktorije iz Plzenja.

"Naravno da je svima je teško kad se izgubi. Mi smo ogroman klub, čak i kad bismo izgubili od Reala ili Barse, mi smo bili tužni. Nikada nije bilo prijatno kada se izgubi utakmica. Sigurno je ova utakmica bila ispod naših i kvaliteta naše ekipe i koju smo pokazali u Evropi. Moram, međutim, da istaknem da sam ponosan na ekipu i stručni štab zbog onoga što su uradili u ovoj istorijskoj godini, rekao je Iliev gostujuči u emisiiji “Partizanov vesnik”.

Ne zamera ekipi, ali smatra da je ekipa u poslednjoj utakmici protiv Plzenja trebalo da napada.

"Naši navijači i mi smo skloni prevelikim uzdizanjem ili spuštanjem. Naišli smo na jakog protivnika, porasle su nam ambicije. Slažem se da su oni nas nadigrali, ali i mi smo njih u utakmici u Beogradu. Na ovom nivou takmičenja, svaka greška se skupo plaća. Nismo mi Barselona ili Real da možemo da se izdignemo posle ovog. Jedino što meni smeta, što nije u našoj DNK, jeste to što nismo napadali. I uvek kada smo bili rezervisani, mi smo prolazili kao na utakmci u Plzenju.I to mi se ne sviđa i trudim se da to iskorenim. Kad pogledamo kroz istoriju to nam se uvek obijalo o glavu. Moramo da budemo hrabri, da napadamo. Krivo mi je što u utakmici gde nije imalo šta da se izgubi, mi nismo bili to", smatra Iliev i dodaje:

"Partizan je uvek pobeđivao i pravio rezultate kada je igrao odvažno i napadački. Ne kažem da to nije bila želja stručnog štaba, ali na terenu to nije izgledalo tako. S druge strane, nećemo zbog te jedne utakmice da umanjimo sav kvalitet koji smo imali do sada".
StarSport
Iliev je i otkrio koji je glavni cilj crno-belih ove sezone.

"Ovo što smo uradili jeste spektakularan rezultat. A mi sad pravimo tim kojem će ovo biti navika, realnost, svakodnevica. Da više ne bude uspeh samo ulazak u grupu Lige Evrope, već da nam grupa bude svakodnevica a borba za prolaz te grupe bude uspeh. Dakle, da ovo ne bude incident, već da budemo ozbiljan učesnik Lige Evrope, daj bože i Lige šampiona. Kad bismo vezali dve, tri godine na ovom nivou, a to jeste želja, mi bismo bili u sitauciji u kojoj je Viktorija Plzenj sada", kaže Iliev i dodaje:

"Od najveće je važnosti je da uigramo ekipu, dođe na nivo da bude toliko uigrana da mnogo lakše prebrodimo izazove u kvalifikacijama za sledeću evropsku godinu i da sledeću grupnu fazu nekog evropskog takmičenja budemo još ozbiljniji nego ove godine i da borba za prolaz grupne faze bude kvalitetnija i lakša", rekao je Iliev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: