KRK: Zvezda na krilima Enisa do novog finala u Čairu

Crvena zvezda prvi je finalista Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća pošto je pred 4.500 navijača u Čairu porazila FMP – 98:82 (27:28, 24:16, 22:17, 25:21).

Izvor:

Subota, 17.02.2018.

17:00

KRK: Zvezda na krilima Enisa do novog finala u Čairu
StarSport

Za razliku od meča protiv čačanskog Borca, kada je branilac trofeja tek posle produžetka uspeo da izbegne senzaciju, srpski i regionalni šampion bio je daleko sigurniji protiv ekipe iz Železnika i imaće priliku u nedelju da stigne do rekordne sedme 'Žućkove levice'.

Ipak, koliko je sada crveno-bele služio šut (18/32 za dva, 17/30 za tri), toliko nisu bili dovoljno kvalitetni u odbrani, što je u prvoj deonici kažnjavao raspoloženi Filip Čović za vođstvo 'Pantera' posle uvodnih deset minuta igre.

Nekadašnji plej tima sa Malog Kalemegdana pogodio je prva četiri šuta za tri poena, ali se sve promenilo kada je Dušan Alimpijević u igru uveo Dilana Enisa.

Fantastični Kanađanin pokrenuo je neverovatnu seriju sa šest pogođenih trojki iz isto toliko pokušaja, za svojih 20 poena u prvom poluvremenu, a ispratili su ga Tejlor Ročesti i Milko Bjelica, pa je Zvezda na odmor otišla sa osetnom prednošću.

Pokušao je FMP da uzvrati u nastavku, u dva navrata je uspeo da se vrati na svega pet poena zaostatka, ali je rival uvek imao spreman odgovor, najčešće šutevima van linije 6,75, i potpuno rutinski i zasluženo rešio duel u svoju korist.
StarSport
Najefikasniji u redovima pobednika bio je upravo Enis koji je ostao na 20 poena (1/2 za dva, 6/8 za tri), za nešto manje od 19 minuta u igri, uz tri asistencije, a najbolje su ga pratili spomenuti Bjelica sa 16, odnosno Ročesti sa jednim poenom manje i pet asistencija.

Istakli su se još i kapiten Branko Lazić sa 13 poena i dve ukradene, kao i Marko Kešelj sa devet.

S druge strane, FMP je predvodio sjajni rezervista Dragan Apić sa 21 poenom (7/9 za dva), dok je Čović upisao 19 (2/5 za dva, 4/8 za tri) i pet uspešnih dodavanja, ali i čak osam izgubljenih lopti.

Dvocifren učinak imali su još Boriša Simanić sa 14 poena i pet uhvaćenih lopti i Nemanja Nenadić sa 12, dok je meč, nažalost, obeležila i teška povreda Stefana Lazarevića već u prvom minutu, kada je na rukama saigrača i sa suzama u očima napustio parket.

Zvezda će u finalu igrati protiv Partizana koji je sa 89:79 pobedio Mega Bemaks.

IV četvrtina:

StarSport
Kraj – Pošto je pobednik već bio rešen, do kraja smo gledali rasterećenu igru dveju ekipa, dok su navijači crveno-belih priželjkivali da če njihov tim ubaciti sto poena. Osim još četiri efektne trojke, videli smo i nekoliko atraktivnih zakucavanja, a svakako da se može reći da će Crvena zvezda potpuno zasluženo biti u prilici da u nedelju brani 'Žućkovu levicu' – 98:82.

6' – Međutim, posle minuta odmora koji je zatražio iznervirani Alimpijević, Feldin napokon pogađa za tri, Lesor 'lepi' Nenadića, a Kešelj takođe pogađa sa distance za novu seriju i osetnu prednost Zvezde. Pokušao je Jovanović sada nešto da promeni tajm-autom, ali njegovi momci nisu mogli gotovo ništa da odbrane – 86:73.

3' – Početak poslednjih deset minuta igre obeležila je odlična akcija crveno-belih, odnosno snažno zakucavanje Omića posle driblinga Enisa i proigravanja Lazića. Istovremeno, FMP je pokušao dodatno da ubrza igru i tako pokuša da se vrati u meč, što mu se i isplatilo posle nesportse lične Kešelja, pet vezanih poena Simanića i pogotka Nenadića uz kontakt– 75:70.

III četvrtina:

StarSport
30' – Ništa se značajnije nije promenilo ni u finišu treće četvrtine, FMP je nastavio da se muči, a Zvezda da igra raznovsno u napadu, pa je posle trojki Bjelice i Davidovca na snazi bila nova maksimalna prednost, koju Odžo samo uspeva da ublaži sa dva snažna zakucavanja – 71:61.

26' – Usledio je period meča koji je obeležio nešto veći broj faulova, što je daleko više odgovaralo ekipi iz Železnika, koja je do poena iz igre, posle uvodnog koša Apića, došla samo preko Simanića, na gotovo sedam minuta pre kraja. Ipak, ni to im nije pomoglo da barem malo smanje razliku, da bi posle zakucavanja Džejmsa Feldina Vladimir Jovanović morao da reaguje novim tajm-autom – 65:53.

23' – Ni treća četvrtina se nije previše razlikovala kada je ritam u pitanju, a u uvodnom minutu videli smo pogalaganja Apića, odnosno Ročestija na drugoj strani. Upravo je Amerikanac preuzeo kontrolu nad napadima svog tima i uz pomoć Bjelice konstantno održavao FMP na bezbednoj razdaljini – 59:50.

II četvrtina:

B92/SM
Poluvreme – Međutim, na svaki potez i poen Čovića spreman odgovor je imao Enis. Videlo se da je Kanađanin raspoložen za igru, ali ni on verovatno nije očekivao da će ubaciti pet trojki iz isto toliko pokušaja, a posebno je bila impresivna poslednja posle finte i šuta preko ruke (48:35).

'Panteri' tek posle suminjivog faula Omića nad Simaniću, pri šutu za tri poena, uspevaju da stignu do poena, ali to već u sledećem napadu neutrališe nadrealni Enis i šestim pogotkom za tri poena. Sjajni plej pokvario je do poluvremena savršen učinak prvim promašajem van linije 6,75, što koriste Apić i Čović i mini serijom od 4:0 razliku čine jednocifrenom pred veliki odmor – 51:44.

16' – Nastavila se igra u veoma brzom ritmu, a Marko Kešelj propušta priliku da dugom dvojkom dodatno uveća razliku. S druge strane, spektakularno zakucavanje Alekse Radanova sprečava Lesor, posle čega ovaj pogađa oba bacanja, a Čović nastavlja neveorvatnu partiju svojom četvrtom trojkom iz pet pokušaja, za svoj 17 poen i novi povratak FMP – 40:35.

13' – Branko Lazić otvara drugi kvartal dvojkom i trojkom za ekspresan preokret crveno-belih. Nenadić teškim poganjem na kratko prekida nalet protivnika, ali onda Enis vezuje dve trojke preko ruke i donosi Zvezdi najveću prednost u dosadašnjem toku susreta – 38:30.

I četvrtina:

B92/SM
10' – Ipak, Čović nije dozvolio rivalima da se odlepe, štaviše – nastavio je simultanku pogodivši i treću trojku, a ispratili su ga Dragan Apić i Nemanja Nenadić, pa je tim iz Železnika minus od pet poena pretvorio u plus četiri. Lesor potom ponovo pogađa samo jedan penal, a konačan rezultat, takođe posle polovničnog učinka Simanića sa linije, postavlja Dilan Enis trojkom uz zvuk sirene – 27:28.

6' – Majk Odžo doneo je snažnim zakucavanjem novu prednost svom timu, ali isto na drugoj strani čini i Milko Bjelica, posle čega Matijas Lesor vezuje pet poena, polaganje uz tri od četiri slobodna bacanja, i Zvezda dolazi do pre osetnije prednosti u ovom duelu – 18:13.

3' – Sam početak meča obeležila je brza i efikasna igra na obe strane, Filip Čović ubacio je prvih šest poena za svoj tim, Boriša Simanović trojku, ali je Zvezda, posle trojke Boriše Simanića, odgovorila sa 3 od 3 za tri. Nažalost, senku na dobru košarku bacila je teška povreda kolena Stefana Lazarevića, koji je na rukama saigrača morao da napusti parket – 11:11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: