Partizanovih 1:1 nije loše, naprotiv

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da steknu prednost protiv Viktorije pred revanš meč 1/16 finala Lige Evrope, ali to ne bi trebalo da brine navijače crno-belih.

Izvor: AK

Petak, 16.02.2018.

08:52

Partizanovih 1:1 nije loše, naprotiv
Foto: StarSport

Srpski šampion je u potpunosti nadigrao najdominantniji češki tim u ovoj deceniji, ali je zbog greške sudija ipak ostao bez trijumfa u Humskoj (1:1).

Ipak, to neće ni najmanje umanjiti šanse Partizanu da se nađe u osmini finala takmičenja, bar sudeći po istoriji.

Odavno je poznato da crno-beli često najbolje rezultate beleže upravo na gostovanjima, posebno kada su u pitanju evropske utakmice, a već je postala i tradicija da tim iz Humske u gostima izbori najveće uspehe.

Tako je 2003. Partizan prošao Đurgarden i Njukasl na putu ka Ligi šampiona uprkos 1:1 sa Šveđanima, a 0:1 sa Englezima na JNA. Pre 13 godine Partizan je stigao do osime finala preteče ovog takmičenja, tadašnjeg Kupa UEFA eliminisavši ukrajinski Dnjipro nakon 2:2 u Beogradu.

U Humskoj je 2009. odolela slovačka Žilina sa 1:1, ali su crno-beli pobedom u gostima izborili plasman u Ligu Evrope.

Partizan je 2010. drugi put u istoriji stigao do grupne faze LŠ, a eliminisao je belgijski Anderleht nakon 2:2 na svom terenu. Ni ova sezona nije izuzetak, Partizan je do LE stigao preko mađarskog Videotona uprkos 0:0 u "Hramu fudbala".

S druge strane, Partizan je često ispadao nakon što bi pobedio na svom terenu. Bolna rana je i dalje Dinamo, tadašnja Kroacija i debakl u Zagrebu nakon 1:0 u Beogradu. Slično su crno-beli prošli i nakon minimalne pobede nad bečkim Rapidom 2001, dok sledeće godine Partizanu nije bili dovoljno ni 3:1 protiv praške Slavije, jer je kao i u prethodna dva primera primio pet golova u revanšu.

Najsvežiji u sećanju je svakako švajcarski Tun, i on je poražen u Humskoj 1:0, ali je Partizan bio nemoćan u gostima i sa tri gola je ispraćen u Beograd.

Neka se istorija ponovi 22. februara u Plzenju.

FK Partizan 1:1 Plzen #uel #fkpartizan @tawamba89 #partzan #uefa #fkp

A post shared by *BEST*HD*SPORT* (@best.hd.sport) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: