Ataman se "osvetio" Obradoviću – Efes izbacio Fener iz Kupa

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su najvećeg rivala Fenerbahče 83:80 i plasirali se u polufinale Kupa Turske.

Izvor: AK

Sreda, 14.02.2018.

20:05

Ataman se
Foto: EPA/Juan Miguel Perez Ramos

Efes je sjajnim šutem za tri poena 10/17 diktirao ritam tokom većeg dela meča, u finišu je Fener prišao na koš zaostatka, ali Meli i Vonamejker nisu uspeli da pogode trojku za produžetak.

Tako je Ergin Ataman prvi put ove sezone pobedio Željka Obradovića, a njih dvojica se ni pre ni posle utakmcie nisu pozdravili, nakon žestokog verbalnog rata poslednjih nedelja.

Efes je predvodio Brajant Danston sa 23 poena uz šest skokova, po 15 su dodali Krunoslav Simon koji je imao i osam uhvaćenih lopti uz sedam asistencija, te Erik Mekalum.

Najefikasniji u timu Fenera bio je Jan Veseli sa 18 poena uz šest skokova, a odličan je bio i Marko Gudurić sa 17 poena i sedam asistencija, uz dve trojke koje su omogućile njegovom timu povratak u egal nakon -14.

Dvocifren učinak imali su još Luiđi Datome sa 13 poena uz sedam skokova, te Nikolo Meli sa 12.

Efes će u polufinalu Kupa igrati sa Darušafakom, koja je u četvrtfinalu pobedila Eskišehir 75:59. U četvrtak u četvrtfinalu igraju Tofaš – Sakarija i Bešiktaš – Banvit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: