"Zvezda skroman tim, a Marakana stadion iz prošlog veka"

Značajan broj predstavnika ruskih medija bio je prisutan na stadionu Crvene zvezde u utorak uveče.

Izvor:

Sreda, 14.02.2018.

13:52

StarSport

Crveno-beli odigrali su bez golova sa moskovskim CSKA u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, pred nešto više od 35.000 gledalaca.

Osim samog meča i potrencijalnog problema koji su napravili navijači gostiju – koji bi mogao da dovede do zatvaranja dela stadiona za revanš naredne srede u Moskvi – ruske kolege bavile su se i kvalitetom srpskog tima, atmosferom na stadionu, ali i stanjem u kojem se Marakana nalazi.

Portal 'sport-express.ru' u prvi plan ističe, prema mišljenu njihovog izveštača, "skroman kvalitet tima Crvene zvezde", pre svega u odnosu na 'Armejce', "Dovoljno je reći da Donald i Le Talek nisu mogli da igraju Premijer ligu Rusije, dok je Rodić igrao tek nešto malo za Volgu i Krila Sovjetov, a ovde važe za glavne igrače, lidere ekipe", navodi se u tekstu.

S druge strane, ruski izveštač zadivljen je atmosferom i navijačima najtrofejnijeg srpskog kluba, ali se isto, nažalost, ne može reći i za stadion.

"Ono što je bilo veličanstveno jeste pesma navijača Crvene zvezde. Nema baš previše smisla opisivati ih pošto to morate sami da čujete. Crveno-beli igraju svaku utakmicu uz takvu muzičku pratnju, dok je jedna od pesama bila posvećena i moskovskom Spartaku, velikom rivalu CSKA, klubu s kojim zvezdaši imaju bratski odnos. Jedino što nedostaje jeste udobnost na samom stadionu. Jer, da bi stigli do svog sektora navijači su morali da prođu kroz blatište, kao rezultat kiše i snega na travnatoj livadi. Jer infrastruktura stadiona Rajko Mitić zamrznuta je negde u prošlom veku. Opet, istovremeno, i ljudi i policija oko stadiona bili su vrlo ljubazni. Nije zabeležena nijedna neprijatnost, kao što se ponekad može dogoditi u Rusiji. I zbog toga jedno veliko hvala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: