Musa postao Hrvat

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa dobio je hrvatsko državljanstvo pa je oslobodio zagrebačkom timu jedno mesto za stranca.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

20:00

Musa postao Hrvat
Foto: ABA/Cedevita/Marin Susic

Trener Cedevite Jure Zdovc je tokom sezone često morao da rotira igrače kako bi ispoštovao pravilo o broju stranaca, ali više u toj priči neće biti Musa.

Musa je posle tri godine kao igrač Cedevite stekao pravo na sportsko državljanstvo pa će u domaćim takmičenjima nastupati kao Hrvat.

"Zadovoljan i srećan zato što sam došao do tog nekog dela, gde mi je to već treća-četvrta sezona u Cedeviti. Dobio sam sportsko državljanstvo i više nisam stranac na hrvatskim parketima, tako da mi je drago što sam to ostvario", rekao je Musa.

Cedevitu sada očekuje F8 Kupa Krešimira Ćosića, a u četvrtfinalu u četvrtak od 17h igraće protiv Zagreba.

U poslednja dva kola ABA lige Cedevita će se boriti sa Budućnošću za drugo mesto pred plej-of, a trenutno je bliža trećem mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: