Obradović o Atamanu: Ako mene neko ne poštuje, neću ni ja njega

Željko Obradović odgovorio je Erginu Atamanu na izjavu od pre nekoliko dana, kada je turski trener osudio potez Žoca i udaranje Melija Mamutolua.

Izvor:

Utorak, 13.02.2018.

14:45

Obradović o Atamanu: Ako mene neko ne poštuje, neću ni ja njega
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Obradović je želeo da drmne svog igrača i na tajm-autu utakmice sa Banvitom mu "lupio vaspitnu", na šta ovaj nije uopšte odreagovao, već je samo prihvatio "kaznu".

"Želim da pričam na terenu. Nadam se da će moj tim da pokaže svoje najbolje izadnje. Zaista nisam deo celokupne situacije. Trener sam već 26 godina, ne samo u Turskoj, već i u čitavoj Evropi. Pokazao sam poštovanje prema svima. Nastaviću to da radim. Ali ako me neko ne poštuje, ni ja tu osobu neću da poštujem. Za mene je ova tema zatvorena" jasan je bio Obradović na konferenciji za štampu pred duel njegovog Fenerbahčea i Atamanovog Efesa u okviru turskog šampionata.

Legendarni Žoc pravdao se time da ima očinski odnos sa svim igračima, dok se Ataman podsetio situacije od pre nekoliko godina, kada je udario Gokturka Urala dok je vodio Galatasaraj.

"To dete je kapiten Turske. Njegov otac je reagovao preko ‘Fejsbuka’. Dan kasnije, njegov menadžer me je zvao i pitao me da li želim da ga primim u Efes jer hoće da ide iz Fenerbahčea. Apsolutno to nisam prihvatio. Ako postane slobodan igrač, onda možemo da razgovaramo. Ta situacija ne menja činjenicu da je on broj jedan u Evropi. Ali pravila i zakoni moraju biti jednaki za sve. Kada sam ja to uradio dok sam bio u Galatasaraju papreno sam platio zbog toga. Novine su me linčovale zbog onoga što sam uradio svom igraču. On je snimljen na TV-u, ali je javnost ovde to drugačije prihvatila nego u mom slučaju. Da li je to problem u Turskoj samo kada to Ataman uradi? Naravno, naša vrata su uvek otvorena za goste, ali i naše gostoprimstvo ima limite", istakao je Ataman u intervjuu za "Hurijet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: