Kolina u borbi protiv 'mesara': Stop divljačkim startovima!

Evropska fudbalska unija (UEFA) podsetila je arbitre da zaštite igrače i kazne one koji u evropskim takmičenjima prave ozbiljne i grube prekršaje.

Izvor:

Utorak, 13.02.2018.

13:23

Kolina u borbi protiv 'mesara': Stop divljačkim startovima!
Photo by UEFA via Getty Images

UEFA je navela da je dužnost arbitara da "zaštite imidž fudbala".

"Nama su potrebni fudbaleri koji igraju, pa oni moraju biti zaštićeni. Ne želimo situacije u kojima je budućnost fudbalera ugrožena zbog ozbiljne povrede izazvane startom protivničkog igrača, bez obzira da li je postojala namera", rekao je šef za suđenje UEFA Pjerluiđi Kolina.

UEFA je takođe podsetila sudije na obaveze pošto je menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola tražio od čelnika Fudbalske asocijacije Engleske da zaštiti igrače od grubih prekršaja jer je Liroj Sane povređen u utakmici protiv Kardifa u FA kupu u januaru.

"Fudbaleri moraju da shvate da treba da poštuju svoje protivnike i da pokažu isto pozitivno ponašanje kakvo žele da dobiju od drugih igrača", naveo je jedan od najboljih glavnih arbitara svih vremena.

Kolina kaže i da u UEFA ne tolerišu pritisak grupe fudbalera na donošenje odluka za vreme utakmice.

"Kada vidim da mobinguju sudiju, to nije prihvatljivo, to nije poruka koju želimo da fudbal prenese".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: