Proleće na Marakani: CSKA, 100.000 dlanova – Boaći ili Pešić?

Crvena zvezda od 18 časova nastavlja svoju evropsku avanturu – na krcatu Marakanu stiže moskovski CSKA.

Izvor:

Utorak, 13.02.2018.

09:00

Proleće na Marakani: CSKA, 100.000 dlanova – Boaći ili Pešić?
StarSport

Prvi meč šesnaestine finala Lige Evrope nastavak je povratka nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta na veliku scenu, pošto će duel sa 'Armejcima' biti prvi za crveno-bele posle 25 godina u okviru nokaut faze nekog kontinetalnog takmičenja.

Poslednji put, Zvezda je bila učesnik 'evropskog proleća' 15. aprila 1992. godine, kada je poražena od Anderlehta u Briselu u pokušaju da odrani titulu osvojenu godinu dana ranije u Bariju.

Sada, izabranici Vladana Milojevića iza sebe imaju izvanrednu polusezonu – imaju devet bodova više do drugoplaisranog Partizana pred nastavak Superlige, posle deset godina zaigrali su u grupnoj fazi nekog evro takmičenja, a da spektakl bude potpun pobrinula se i pravna komisija kluba oborivši suspenziju tribina Evropske fudbalske unije (UEFA).

"Dočekali smo proleće i utakmicu sa CSKA. Ovo je mnogo veliki događaj za nas. Huk sa tribina neka negativno utiče na protivnika, a na nas treba da se prenese pozitivna energija sa tribina", rekao je Milojević.

Očekuje se da će tribine našeg najvećeg stadiona biti ispunjene do poslednjeg mesta, s obzirom da je ostalo svega 5.000 karata, uz prisustvo oko 500 navijača gostiju, dok je glavno pitanje koje muči sve zvezdaše – da li će Ričmond Boaći biti spreman za sudar sa Moskovljanima?

Ganjanin se povredio u samom finišu priprema u Turskoj, ali je uz pomoć specijalnih tretmana došao u mogućnost da normalno trenira, odnosno da bude spreman za meč sezone, ali, isto tako, postoji mogućnost i da se Aleksandar Pešić od prvog minuta nađe na terenu, a da Boaći krene s klupe.
StarSport
"Nemamo problem, svi su zdravi. Raduje me što je Boaći trenirao i videćemo koliko je spreman za utakmicu. Ostali su orni i spremni. Što se CSKA tiče, to je ekipa koja dolazi iz Lige šampiona. Jaka ruska ekipa, izuzetno iskusna pre svega. Imali su malo problema u prvom delu sezone zbog nedostatka napadača, ali su dobili na kvalitetu dolaskom Ahmeda Muse".

S druge strane, trener gostiju Viktor Gončarenko kaže da se Zvezda veoma dobro brani, ume da napada, kao i da su njegovi igrači spremni uprkos činjenici da,, kao i crveno-beli uostalom, nisu u takmičarskom ritmu.

"Zvezda zna kako da napada i veoma se dobro brani. Moraćemo da pritisnemo protivnikove slabe strane i onemogućimo da koristi svoje prednosti. Dobro smo se spremili za utakmicu, iako bi možda bilo drugačije da smo u takmičarskom ritmu. Dobro smo trenirali i mislim da neće biti problema".

CSKA će u Beogradu biti oslabljen neigranjem Alekseja Berezuckog i Georgija Sjenikova, a Gončarenko je naveo da misli da će oni biti spreman za revanš.

Ukoliko pristup bude bio isti kao protiv Arsenala, BATE Borisova i Kelna navijači Crvene zvezde nemaju razloga za zebnju, a uz malo sreće ni osmina finala nije daleko.

Utakmica počinje u 18.00, snežnih padavina više ne bi trebalo da bude, a iz kluba su apelovali da navijači ranije dođu na stadion jer će se kapije zatvoriti pola časa pre početka susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: