CAS odbio žalbu – 47 ruskih sportista bez nastupa u Pjongčangu

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbacio je žalbe 47 ruskih sportista i trenera protiv zabrane nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Izvor:

Petak, 09.02.2018.

11:30

CAS odbio žalbu – 47 ruskih sportista bez nastupa u Pjongčangu
Photo by Harry How/Getty Images

Oni su tvrdili da ih je Međunarodni olimpijski komitet nepravedno isključio sa Olimpijskih igara, pa će Rusiju predstavljati 169 sportista u Pjončangu i to kao nezavisni, pod olimpijskom himnom i zastavom.

Zamenik premijera Rusije Vitali Mutko razočaran je odlukom CAS, ali i poručio da je ona razumljiva.

"Teško je bilo CAS da donese drugačiju odluku zbog velikog pritiska. U suprotnom bi bilo veliko iznenađenje", rekao je Mutko.

Odluka CAS dolazi u danu kada se otvaraju Zimske olimpijske igre u južnokorejskom Pjončangu, tačno u podne po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: