Vučelić: Naravno da se u Srbiji namešta, Partizan teško do titule

Milorad Vučelić, predsednik Partizana, tvrdi da u Superligi Srbije ima nameštenih utakmica, istakavši da će Partizan u takvim okolnostima teško do titule.

Izvor:

Petak, 09.02.2018.

09:25

Vučelić: Naravno da se u Srbiji namešta, Partizan teško do titule
StarSport

"Ima, naravno da ima. To ne moram ja da znam, međutim, vi kao novinari biste morali. Znam, pitaće vas da dokažete tvrdnje, ali nije novinar tu da dokazuje, već konstatuje kako se neko povlači, s kakvim timom igra i ostalo. Znate i sami kako će se završiti 50 odsto utakmica, naročito u drugom delu sezone", rekao je Vučelić na Kipru, a prenosi 'Mozzartsport'.

Crno-beli pred start prolećnog dela nacionalnog šampionata, u kom brane titulu, zaostaju devet bodova za liderom i večitim rivalom Crvenom zvezdom.

"Povoljno je što smo se kvalifikovali u Ligu Evrope, imam poverenje u trenera Đukića. Mesto gde je zasluživao kritiku je onaj deo koji Miroslava čini drugom vrstom čoveka. Nije aktivan tokom utakmice, ne viče, a mi volimo takve... S druge strane, protiv Crvene zvezde je u džep stavio Vladana Milojevića, onako velikog trenera, najvećeg u prošloj godini, po izboru FSS... Samo zahvaljujući neefikasnosti nismo uspeli da slavimo u poslednjem derbiju", prokomentarisao je prvi čovek kluba iz Humske učinak minule jeseni i potom nastavio o šefu struke:

"Đukić je odličan trener. Za nekog ko je godinama živeo i radio u inostranstvu je odlukda da se vrati u srpski fudbal kao ulazak u jedan od krugova pakla. Oni tereni, nameštanja, sve što nam predstoji... Uhvatiti se u koštac s takvim problemima znači pokazati hrabrosti, moći. Nadam se da će uspeti da sprovede svoju filozifiju igre".
StarSport
Zbog svega navedenog, Vučelić smatra da će njegov tim teško do odbrane titule.

"Ne bih da budem zao porok. Matija Bećković je jednom kazao: 'Koga god sretnem, kaže mi – šta sam ti rekao? Onda pogledam tiket, ništa pogođeno...'. Teško će Partizan do titule ove sezone, imajući sve elemente u vidu. Kad kažem elemente, ne mislim na sastav tima i najvećeg trenera, već sve ono što čini ambijent i igru. Bilo bi čak i bez toga teško jer Crvena zvezda ima mnogo bolji tim nego što je imala lane. Mnogo bodova smo prosuli, to je tačno. U šali, krivim Stojkovića kako je primio onaj gol protiv Novosađana, a prethodno činio čuda? Naš glavni problem je neefikasnost. Igra je dobra, protok lopte takođe, ali... Samo jedan primer, Tavamba nema veliki procenat realizovanih šansi. Ako poboljšamo taj segment, možemo mnogo da uradimo", kaže Vučelić

Za kraj, Vučelić je naglasio da je Evropska fudbalska unija prošle godine poslala pismo u kojem je označeno osam kluba Superlige sumnjivih za nameštanje, ali i prokomentarisao 'rat saopštenjima' sa večitim rivalom.

"Oni su počeli da komentarišu naše utakmice, a mi reagujemo na svako treće ili peto saopštenje. Rivalitet između večitih je žila kucavica srpskog fudbala, ali ta vrsta ponašanja je ispod nivoa, izaziva našu nevoljnu reakciju. Pomalo je licemerno da se nalazimo na ručkovima, sastančimo, pričamo jedni drugima "gde si, brate", ljubimo se, a onda kao posledicu imamo zaraćene odnose i razbijene glave. U tome prednjači Crvena zvezda. Sedimo u kancelariji predsednika Borca posle utakmice u kojoj smo slavili 2:1. Čestita mi čovek, pijemo sok, kafu, čekamo da se igrači spreme da krenemo za Beograd. Ulazim u kola, kad čitam da je uprava Borca izdala saopštenje odmah posle saopštenja Crvene zvezde. Sve je jasno. Zato molim novinare da nas ne trpaju u isti koš, ne kvalifikuju naš odnos "rat saopštenjima", jer su oni imali pet, mi samo jedno", zaključio je predsednik Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: