CSKA pao u Valensiji, Makabi čuva osmo mesto

Ekipa Valensije nanela je peti poraz lideru Evrolige moskovskom CSKA u dramatičnom susretu 22. kola elitnog takmičenja – 103:99.

Izvor:

Četvrtak, 08.02.2018.

22:48

CSKA pao u Valensiji, Makabi čuva osmo mesto
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Domaćin je boljom igrom u drugoj deonici došao do prednosti koju je čuvao do ulaska u poslednja tri minuta, kada su 'Armejci' uspeli da uvedu meč u neizvesnu završnicu.

Ipak, 'Slepi miševi' su se bolje snašli i u penal završnici, i posle trojke Vitalija Fridzona na šest sekundi do kraja za 100:98, pa su na kraju zasluženo slavili.

Valensija je stigla do osme pobede i nalazi se na 13. poziciji, dok sada Olimpijakos ima priliku da ponovo smanji zaostatak za Moskovljanima na jednu pobedu.

Najzaslužniji za pobedu je bio Erik Grin sa 19 poena, Bojan Dubljebić dodao je poen manje i tri asistencije, dok je Alberto Abalde, strelac izuzezno važne trojke u samom finišu, ubacio 17, pored šest uspešnih dodavanja.

S druge strane blistao je duo Nando De Kolo-Vil Klajburn. Francuz je imao 30 poena i po tri uhvaćene lopte i asistencije, dok je Amerikanac zabeležio 27 poena.

Na otvaranju kola, Makabi je u Tel Avivu sitgao do veoma važne pobede nad Barselonom 94:82, čime se učvrstio na osmoj poziciji, poslednjoj koja vodi u četvrtinu finala.

'Ponos Izraela' do 12. trijumfa predvodio je Pjer Džekson sa 18 poena, najbolje ga je pratio Noris Kol sa 14, ali i šest asistencija i pet skokova.
euroleague.net
Dvocifreni su bili još Deandre Kejn sa 11, odnosno Majk Rol sa 10 poena, dok je u redovima Barselone najefikasniji bio Tomas Ertel sa 18 poena i deset dodavanja.

U duelu srpskih internacionalaca slavio je Dragan Milosavljević, pošto je Unikaha kao domaćin porazila Efes Vladimira Štimca 81:68, zadržavši tako šanse da se domogne druge faze.

Adam Wačinski imao je 20 poena i samo jedan promašaj iz šest šuteva iz igre, Milosavljević se istakao sa 12 poena (2/4 za dva, 2/3 za tri) i po pet skokova i asistencija, dok je Džejms Ogastin ubacio 10.

Kod gostiju je bolji od ostalih bio Erik Mekolum sa 16 poena, dvocifren je bio i Zoran Dragić sa 12, a Štimac je imao svega dva poena (1/4 iz igre), dva skoka i ukradenu, za deset minuta u igri.

Konačno, do nova dva obda stigao je i Panatinaikos pobedivši Baskoniju 80:76, a meč u Atini obeležio je bojkot himne Evrolige od strane domaćih igrača.

Džejms Gist i Keni Gejbrijel imali su po 15 poena u redovima domaćih, Nikos Papas ubacio je 12, a Kris Singlton deset.

U španskom sastavu, koji je napravio korak unazad u borbi za plej-of, Tornike Šengelija i Rodrig Bobua takođe zabeležili po 15 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: