"Nisam nameštao utakmice, samo neka stigne poziv suda"

Vezista Mančester Junajteda Ander Erera odbacio je optužbe španskih tužioca da je učestvovao u nameštanju utakmice Saragose protiv Levantea 2011. godine.

Izvor:

Četvrtak, 08.02.2018.

22:33

Photo by Michael Regan/Getty Images

Pod istragom je spomenuti meč u kom je Saragosa pobedila 2:1 i obezbedila opstanak u Primeri, a iz lige ispao Deportivo iz La Korunje.

"Kao što sam rekao 2014. godine, nikada nisam imao ništa sa nameštanjem mečeva. Sa oduševljenjem ću svedočiti da sam čist ukoliko stigne poziv suda. Volim fudbaler i verujem u fer-plej, na terenu i van njega", objavio je Erera u saopštenju.

Pored Erere osumnjičena su još petorica fudbalera, među kojima je i sadašnji kapiten madridskog Atletika Gabi Fernandes, strelac dva gola na utakmici.

Antikorupcijski odeljak španskog tužilaštva ranije je objavio dokument u kojem se navodi da je Saragosa platila 965.000 evra igračima Levantea da ih puste kako bi pobedili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: