"Ma, kakav rat u Bosni – bob je strašniji"

Bivši britanski vojnik Lamin Din uporedio je služenje vojske u ratnim zemljama sa skijaškom disciplinom – vožnjom boba.

Izvor: SM

Četvrtak, 08.02.2018.

17:00

(Foto: Getty images)

Din je služio vojsku za vreme rata u Bosni, kao i tokom katastrofalnih terorističkih napada u Belfastu.

Rođen je u Londonu, ali je odrastao u Mančesteru. U delu grada najpoznatijem najpre po gangsterskim bandama, zbog čega je odlučio da se već sa 16 godina priključi vojsci – koju je služio u Bosni, na Kosovu i u Severnoj Irskoj.

Sada je vojsku zamenio sportom – vojni avion zamenio je bobom.

Iako je ova disciplina jedna od najekstemnijih, Britanac kaže da se ne plaši.

"Ne možete biti toliko uplašeni nego kao kad se nalazite na vrhu staze. Osećaj je neverovatan, ne može rečima da se opiše.Ti želiš to da uradiš i to dobro, ali se ti boriš sa svojim mislima i misliš da je nemoguće“.
Din smatra da je ova disciplina strašnija od služenje vojske u ratnim zemljama.

"Vojska, to je mala beba za bob. Ovo je zastrašujuće. Uvek postoji onaj osećaj u stomaku, onaj strah kada izbegavate vrh planine bez kočnica".

Din će u Pjongčangu voziti niz stazu koja počinje na 940 metara nadmorske visine, sa prosekom nagiba od 9, 5 odsto i brzinom od preko 80 milja na sat.

"Svašta sam radio u vojsci. Kao osamnaestogodišnjak borio sam se bandama na ulici. Dosta tih stvari pomogle su mi da se oslobodim straha“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: