Zavijorila se srpska zastava u Olimpijskom selu (FOTO)

Zastava Srbije podignuta je u Olimpijskom selu u Pjončangu na svečanoj ceremoniji, čime je domaćin Igara na simboličan način poželeo dobrodošlicu Timu Srbije.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 08.02.2018.

11:18

Zavijorila se srpska zastava u Olimpijskom selu (FOTO)
Foto: OKS/RAS, Aleksandar Dimitrijeviæ

Svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i svi članovi Tima Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ceremoniji podizanja zastave Srbije prisustvovao je i predsednik Svetske rvačke federacije i novi član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović.

"Svesni činjenice da Srbija nema tradiciju u zimskim sportovima, a imajući u vidu kakva je konkurencija u svim sportovima na ovim Zimskim olimpijskim igrama mi želimo samo jedno – da sportisti Srbije prevaziđu sami sebe i daju najviše od sebe toga dana", kazao je Maljković.

U okviru ceremonije podizanja zastave i dobrodošlice našem timu šef Misije Olimpijskog tima Srbije Damir Štajner je gradonačelniku Olimpijskog sela Rju Seung-minu, članu Međunarodnog olimpijskog komiteta, uručio ćirilično pismo u duborezu, a na zidu Olimpijskog prijateljstva upisao poruku Tima Srbije, citat Živojina Mišića "Ko sme taj i može, ko ne zna za strah taj ide napred".

Zimska olimpijske igre zvanično će početi u petak u podne po srednjeevropskom vremenu.

Marko Vukićević i Marko Stevović će prvi na stazu, pošto je spust zakazan za nedelju u 11 časova po lokalnom vremenu, odnosno 3 sata iza ponoći po vremenu u Srbiji.
Foto: OKS/RAS, Aleksandar Dimitrijeviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: