B92 u Antaliji: Odlazak čudaka i proklete povrede

Četvrtog dana u Turskoj smo očekivali da ispratimo Ričmonda Boaćija u neki inostrani klub za “masnu” sumu novca. Umesto toga, ispratili smo ga u bolnicu, a otišao je Kanga.

Izvor: MLJ

Sreda, 31.01.2018.

22:30

B92 u Antaliji: Odlazak čudaka i proklete povrede
B92/MLJ

Dan je počeo brzinskom jutarnjom kafom zbog vremenske razlike od dva sata na koju nikako da se priviknem. U Srbiji je bilo oko pola deset kada je Zvezda ovde već polako počinjala prvu utakmicu protiv ruskog Amkara.

Usled spekulacija prethodnih dana ko će otići, a ko ostati, čekali smo da vidimo ko će se pojaviti u dresu ili makar u trenerci na klupi.

Na terenu i pored njega nije bilo Ričmonda Boaćija, ali ni Gelora Kange. Od ljudi iz kluba smo dobili jedno nezvanično "Ispratili smo ga" i tog trenutka se obistinilo da je Gelor Kanga – iskupljenik, spakovao stvari i “uhvatio” avion za Prag.

Kanga se iskupio za pretprošlu sezonu i Ludogorec maestralnim partijama u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a kada je početkom drugog poluvremena u Beogradu probušio mrežu Krasnodara, već tada je polako bilo vreme da razmatra put dalje jer je svoje u crveno-belom dresu odslužio. Kada igra, igra odlično, kada ima bubice… nije da ih nije bilo. Odlazak ovog ekscentrika i “čudaka” u smiraj dana potvrdiće i praški klub na svom tviter profilu kratkom porukom – Srpski vezista Mihailo Ristić i Gelor Kanga su u Pragu gde završavaju pregovore sa klubom. Prošli su medicinske preglede.

Nekoliko hiljada kilometara dalje u isto vreme je medicinske preglede prolazio i Ričmond Boaći. Međutim, na preglede nije otišao ni u Francusku, ni u Englesku kao što se pisalo prethodnih dana. Ostao je tu u Antaliji i još nije postao “zlatna koka” kluba iz Ljutice Bogdana.

Na to će morati da pričeka još malo jer je prolazio preglede magnetnom rezonancom nakon što se povredio u 18. minutu druge utakmice dana protiv makedonskog Sileksa.

Boaći kao da je nezgodno stao, osetio je bol, bol je postao jači i odmah je kraj gola Sileksa zatražio izmenu. Do njega je dotrčao lekarski tim Zvezde, ali i mi novinari, da vidimo šta se dešava.

Sa terena su ga izneli fizioterapeut Ivan Popović i Mičel Donald, koji kasnije u razgovoru nije hteo da kaže ništa.

Prve informacije bile su nezvanične i poprilično nezahvalne – pukao mišić lista i tri do četiri nedelje pauze. Iz kluba je kasnije javljeno da će snimak biti pregledan tek u četvrtak pa su te prve informacije koje su se pojavile ostale na nivou spekulacija, makar do četvrtka. Obe današnje utakmice ostale su tako u senci jednog odlaska i jedne povrede u apsolutno najgorem mogućem trenutku. Za povredu nikad nije pravo vreme naravno, ali sada… katastrofa.

Kada je u 75. minutu utakmice sa Sileksom nezgodno stao na nogu i Eraković, trener Milojević ga povukao iz igre, a Zvezda završila sa desetoricom na terenu sve je delovalo još lošije. Ispostavilo se da je Eraković izašao preventivno i da je on ok.

Zvezda je i protiv Amkara i protiv Sileksa delovala kao kvalitetniji tim. Amkar je pri dnu tabele u Rusiji, a crveno-beli su pobedili Krasnodar koji je pri vrhu. Da je bolja i od Amkara pokazao je Rodić koji je “otvorio” Ruse u 30. minutu dobrim udarcem levicom. Usledio je pad koncentracije u odbrani i čvrsta ruska ekipa je to kaznila samo tri minuta kasnije i postavila konačan rezultat 1:1.

Sve je bilo spremno za popravni vrlo brzo protiv novog protivnika, a Sileks je bar "na papiru" bio lakši rival. Ipak, Sileks je bio taj koji je postigao oba gola (gol i auto-gol) na meču završenom identičnim rezultatom kao i onaj protiv Amkara.

Zvezda je posle prvog ostala bez Kange, posle drugog bez Boaćija. Ta praznina se videla u sredini, pa je lopta protiv Amkara često išla s jedne na drugu stranu. Ben je kasnije probao da uđe u sredinu, ali osim inicijative, Zvezda nije imala konkretan rezultat.
B92 / MLJ
Mladi Strahinja Eraković se još jednom pokazao do povrede odlično pozadi protiv Makedonaca, Ben je pokušao da uđe u sredinu, ali je delovalo kao da mu više prija bok, Krstičić je držao sredinu, ali je falilo kreativnosti u napadu, Srnić je malo zakazao jer je promašio zicer protiv Sileksa, a sve je omela novonastala situacija. Jovičića je bilo svuda po terenu i podsetio je na "starog" sebe.

I manje-više svi su rekli – pripreme su, služe da se trči i da se uigravamo. Za uigravanje imaju još dve prilike, prvo protiv Ujpešta za četiri dana, četiri i po dana, a onda i generalna proba – Zenit iz Sankt Peterburga.

Dok se igrači Zvezde pripremaju za nove provere pred CSKA, mi za vas spremamo razgovor sa mladim talentovanim Strahinjom Erakovićem, a narednih dana ćete između ostalog čitati i o fudbalskim počecima Zvezdinog šoumena Marka Gobeljića.

Pratite B92, do sledećeg čitanja – pozdrav iz Antalije.

Miloš Ljubisavljević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: