Karabatići bez poraza, Hrvatska bez medalje

Rukometaši Francuske pobedili su Hrvatsku u poslednjem kolu druge faze Evropskog prvenstva u rukometu sa 30:27.

Izvor: MLJ

Sreda, 24.01.2018.

22:15

Karabatići bez poraza, Hrvatska bez medalje
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatska je ostala bez šanse da se bori za medalju jer su na kraju u krugu od tri reprezentacije sa po šest bodova Hrvati ostali ispod Šveđana na trećem mestu.

Norveška je ranije u toku dana pobedila Švedsku sa 28:25, ali to nije uticalo na konačan plasman.

Hrvati su se dobro držali protiv Francuza u prvih petnaestak minuta, slično kao i Srbija. Već posle 15. minuta domaćinu opada koncentracija, a Francuzi golovima Remilija odlaze na četiri razlike da bi prvo poluvreme završili sa 19:13.

Hrvatska je u nastavku uspevala sporadično da se vrati u igru, Francuzi su uglavnom održavali prednost, ali je prava drama nastala u poslednjih deset minuta. Luka Cindrić pogađa za 26:25 u 53. minutu.

Francuski golman je potom skinuo nekoliko važnih lopti, a Marino Marić je samo nakratko doneo nadu Hrvatskoj golom za 29:27 jer je Mae vrlo brzo otklonio sve dileme u vezi sa pobednikom meča.

Remili je za Francuze dao šest golova, Mae pet, a braća Karabatić ukupno pet. Na drugoj strani su se istakli Štrlek, Čupić i Mamić gde je prvi imao šest, a druga dvojica po pet pogodaka.

Francuska sada ima deset bodova i bez poraza ide na megdan Špancima u petak u polufinalu. Drugo polufinale čine Danska i Švedska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: