Adut Zvezde: Nisu "delije", Rusi su krivi zbog Mladića

Transparent podrške Ratku Mladiću na utakmici između BATE Borisova i Crvene zvezde nisu postavile "delije" koje su bile na utakmici.

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

12:59

Adut Zvezde: Nisu
Foto: B92/MLJ

Sporni transparent zbog kog je UEFA kaznila Zvezdu zatvaranjem tribina za meč sa CSKA postavila je grupa Russian ultras koja ne navija ni za Zvezdu ni za Partizan, ali podržava Srbiju.

Na Zvezdinoj utakmici su završili jer im je bila bliže.

"Dugo smo planirali da idemo da podržimo Srbe. Ne podržavamo nijedan određeni klub, pa smo izabrali jednostavniju varijantu. Partizan je u Kijevu igrao bez publike pa smo odlučili da idemo na Zvezdu u Belorusiju", objavljeno je na njihovoj stranici.

Sam transparent je prešao neobičan put do Borisov arene. Preko Moskve i Varšave, minibusom do Minska pa preko ograde do tribine sa "delijama" na stadionu BATE Borisova.

Ruski navijači su kupili ulaznice za centralne sektore stadiona rezervisane za domaće navijače, pa su na tribinama prešli preko ograde i pridružili se gostima gde je okačen transparent.

"Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi", bile su reči podrške Mladiću koje su razočarale više od 30.000 navijača sa kupljenim kartama za meč sa CSKA u Beogradu.

"Posle utakmice smo otišli sa Srbima u najbliži bar, razmenili nalepnice i otišli kući", navode Rusi. Crveno-beli planiraju da iskoriste ovo u svoju odbranu pred UEFA, kada Evropska kuća fudbala bude odlučivala o zatvaranju stadiona "Rajko Mitić" pred prvi meč nokaut faze Lige Evrope 13. februara u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: