EHF: Vujović najviše iznenadio kao golman

Evropska rukometna federacija je objavila osam stvari koje su obeležile dosadašnji tok Evropskog šampionata u rukometu.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 18.01.2018.

17:30

EHF: Vujović najviše iznenadio kao golman
Getty images

Među njima se u šali našao i selektor Slovenije Veselin Vujović koji je stao na gol Slovenije iz protesta zbog odluke sudija da u poslednjim sekundama dodele Nemačkoj sedmerac.

Nemci su dobili sedmerac, Blagotinšek isključenje, a Slovenci tek remi u poslednjim sekundama utakmice (25:25).

"Teško je ignorisati da je Veselin Vujović najviše iznenadio sve kao golman jer niko nije mogao da predvidi da će slovenački selektor stati između stativa pre nego što će Nemačka izvesti penal u prvoj fazi EP", navodi se na zvaničnom sajtu EHF.

U zbilji, EHF navodi da su Bjorgvin Pal Gustavson, Martin Galia, Mikel Apelgren, Tobjorn Bergerud, Vensan Žerar ili Nemac Silvio Hajnveter pokazali najviše i da će konkurisati za najboljeg kada se budu svodili računi.

Napad sedam na šest kada se uključuje i "golman" je takođe jedan od utisaka prvog dela prvenstva. Pravilo da se golman u napadu može zameniti sedmim igračem u polju na snazi je od 2016. godine i za sada se koristi.

Korišćenje ovog pravila može biti i mač sa dve oštrice jer - šta kada se u napadu pogreši i sa igračem više? "Ol-star" Šveđani, video tehnologija i veterani kao najbolji strelci takođe su među utiscima prve faze.

Tu su i bučni hrvatski navijači u Splitu sa kojima je imala priliku da se susretne i Srbija. Francuska i Makedonija su za sada pokazale najviše na prvenstvu što se ukupnih rezultata tiče i završile su na čelu svojih grupa. Francuska igra oslabljena za Luku Karabatića, a nije bilo očekivano da će Makedonija biti ispred selekcija kao što su Nemačka, Španija ili Danska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: