I Hrvati navijaju za nas: Ko nam može pomoći? Srbi, naravno

Srbija danas na rukometnom Prvenstvu Evrope od 18.15 časova igra protiv Norveške prvu utakmicu u Grupi 1.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

14:20

I Hrvati navijaju za nas: Ko nam može pomoći? Srbi, naravno
Foto: Starsport

Poznato je da su „orlovi“ otišli u drugi krug takmičenja posle pobede nad Islandom od tri gola razlike u poslednjem kolu, ali kako to nije bilo dovoljno za direktan prolazak stigla je „pomoć prijatelja“ u vidu pobede Švedske nad Hrvatskom.

Domaćin šampionata je zbog tog poraza u teškoj situaciji, preneo je u novu grupu dva boda, a Šveđani četiri, tako da „kauboji“ sada mogu da završe takmičenje čak i u slučaju da u Zagrebu ostvare sve tri pobede.

Poslije poraza od Švedske (35-31) u Splitu, Hrvatska je u drugu fazu ušla s bitnim zaostatkom za direktnim rivalima Francuskom i Švedskom.

Hrvatski mediji su se bavili kalkulacijama i nije isključeno da će domaćim rukometašima uz pobede biti potrebna i pomoć srpskog tima.

„Oni kreću s četiri boda, mi s dva i moramo s trećeg mesta da lovimo prvo ili drugo. Moramo da pobedimo preostale tri utakmice da bi se mogli nečemu da se nadamo. Belorusija nas čeka danas u Zagrebu, u subotu idemo na Norvežane, a u sredu na Francuze. Čak i u slučaju da sve pobedimo, nismo 100% sigurni za ulazak u polufinale! Taj poraz od Švedske znači da oni ostaju u prednosti ukoliko se bodovno izjednačimo posle razigravanja u Zagrebu. Prolazak bi bio siguran tek ako dobijemo sva tri meča i Francuze pobedimo s pet ili više razlike...“, piše „Večernji list“ .

Posle brojnih kombinacija autor teksta dolazi do zaključka.

„Ko nam može pomoći? Pa, Srbi. Ukoliko uzmu (barem) bod Francuzima i Norvežanima. Ili, ako Švedska dobije sve tri svoje utakmice i tako ispadne iz potencijalnog kruga s nama...“

Kombinacija je mnogo, druga faza tek počinje, a Hrvatska i Belorusija izlaze na teren od 20.30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: