EHF odbio žalbu Slovenije, prete napuštanjem EP!

Rukometni savez Slovenije (RZS) najavio je napuštanje Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, nakon što je EHF odbio žalbu na kontroverznu odluku sudija u drugom kolu.

Izvor: AK

Utorak, 16.01.2018.

13:32

EHF odbio žalbu Slovenije, prete napuštanjem EP!
Foto: Tanjug/Monika Skolimowska/dpa via AP

Slovenija je remizirala sa Nemačkom 25:25, tako što su sudije svirale sedmerac Nemcima u poslednjoj sekundi, jer su procenile da je Blagotinšeg smetao rivalu prilikom kretanja sa centra, nakon vodećeg gola Slovenije.

Pravilnik IHF kaže da sudije imaju pravo da donesu određene mere protiv nesportskog ponašanja u poslednjem minutu. Ukoliko sudije procene da je igrač zasmetao protivniku da izvede poslednji udarac(napad) koji može odlučiti ishod, onda mogu da dosude sedmerac jer nema vremena za isključenje. Slovenija bi u sredu trebalo da igra sa Crnom Gorom, a dovoljan joj je i remi da se plasira u drugu fazu takmičenja u Zagreb. Međutim, Slovenci razmatraju bojkot nastavka turnira, jer su se žalili na suđenje i u prvom kolu.

"Ići ćemo do kraja. Razmatramo građansku tužbu protiv EHF na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, ako bude neophodno. U svakom slučaju, ne prihvatamo odluku EHF", rekao je generalni sekretar RZS Goran Cvijić.

Slovanija ima rok do 20h u sredu, pola sata pre početka meča sa Crnom Gorom, da se žali na odluku EHF, a direktor reprezentacije Uroš Mohorič je najavio da će to i učiniti.

"Razlog za odbijanje naše žalbe jer što nemamo pravo da se žalimo na odluku sudija, delegata ili izbor sudija. Bez obzira da li je sudijska odluka u skladu sa pravilnikom IHF, rezultat ostaje konačan", rekao je Mohorič uz najavu opširnije žalbe. Slovenački mediji navode da će predsednik RZS Franjo Bobinc doneti konačno odluku u vezi sa namerom o povlačenju sa EP u Hrvatskoj, u utorak ili najkasnije u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: