Dončić i Dragić: Sramota!

Utakmica između Slovenije i Nemačke (25:25) biće zapamćena po kontroveznoj završnici, pošto su sudije na kraju meča dosudile penal za "Pancere".

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

12:44

Dončić i Dragić: Sramota!
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Slovenci su su dali gol dve sekunde pre kraja, vreme je potom isteklo, a oni počeli da slave. Sudije su,međutim, prekinule slavlje i otišle da pogledaju usporeni snimak.

Sporan detalj je nastao kada je Nemačka, iako joj nije ostalo mnogo vremena, želela da krene u napad, ali se tu isprečio Blagotinšek, rukometaš Slovenije.

Sudije su to procenile kao bitan faktor, potom dale crveni karton Slovencu i na kraju dosudile sedmerac za Nemačku.

U Sloveniji su remi okarakterisali kao „sudijsku krađu i nepravdu“, oglasio se čak i predsednik Borut Pahor, ali i brojni sportisti.
printscreen
Među njima i košarkaš Reala Luka Dončić, igrač Majamija Goran Dragić i reprezentativac Slovenije Klemen Prepelič, osvajači zlatne medalje sa poslednjeg Evropskog prvenstva u Turskoj.

Luka Dončić je na Tviteru napisao samo „SRAMOTA“, dok je Dragić objavio Prepeličev komentar „Sramota!! Vi ste šampioni!! Glave gore!! Sve se vraća sve se plaća!!“ Slovenija se žalila, EHF odbio žalbu, pa sada "Zmajčeki" prete tužbom civilnom sudu u Lozani i napuštanjem EP u Hrvatskoj!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: