Žalgiris zaboravio Zvezdu, Nedović umalo dabl-dabl

Košarkaši Žalgirisa pobedili su Unikahu 79:77 u 17. kolu Evrolige i zaboravili poraz od Zvezde u prošlom kolu.

Izvor: MLJ

Petak, 12.01.2018.

20:59

Žalgiris zaboravio Zvezdu, Nedović umalo dabl-dabl
StarSport

Unikaha je poražena od Žalgirisa u tesnoj završnici u kojoj je Rej Mekalum preuzeo odgovornost i nije doneo pobedu timu Nemanje Nedovića i Dragana Milosavljevića.

Nedović nije pravio šou protivniku kao na nekim prethodnim mečevima, ali je bio dvocifren sa 11 poena, devet skokova i samo jednom asistencijom.

Milosavljević je ubacio osam poena. Najbolji je u Unikahi bio Adam Vačinski sa 14 poena, a Džejms Ogastin je dodao 12. Kod pobednika se istakao Kevin Pangos sa 16, Paulius Jankunas sa 14 i Edgaras Ulanovas sa 11. Vasa Micić je imao tri poena i devet asistencija.
Printscreen / Euroleague
Unikaha je deseta sa sedam pobeda i deset poraza, a Žalgiris je šesti sa 11 pobeda i šest poraza.

Da podsetimo, Real je pobedio Himki 95:78 i "bez" Luke Dončića. Slovenac jeste igrao, nije bio tako dominantan kao što ume, ali su njegovih 10 poena, četiri skoka i isto toliko asistencija bili dovoljni. Najbolji je Realu bio Rudi Fernades sa 16 poena za 15 minuta, a kod poraženih je standardno najbolji bio Aleksej Šved sa 23 poena (9/22 iz igre).

Stefan Marković se nije upisivao u strelce u meču u kom je Real rano uspostavio kontrolu. Himki je vodio jedino na početku sa 3:2 i već nakon toga se Real više nije osvrtao.

Zvezda nije uspela da napravi het-trik i pobedi Anadolu Efes, a Zoran Dragić je bio koban po tim Dušana Alimpijevića sa 24 poena. Crveno-beli su se tokom meča uglavnom loše branili, Efes je uz to pogađao i neke bitne šuteve pa se Zvezda u Beograd vraća posle desetog evroligaškog poraza u sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: