Hil: Bogdan nije ruki, on je veteran

Košarkaš Sakramento Kingsa Džordž Hil rekao je da Bogdan Bogdanović igra veoma iskusno iako je 25-godišnji bek tek prvu sezonu u NBA ligi.

Izvor: MLJ

Petak, 12.01.2018.

16:35

Hil: Bogdan nije ruki, on je veteran
Getty Images

Hilovi i Bogdanovi Kingsi su izgubili od Klipersa Miloša Teodosića 121:115, a Bogdanović je ubacio dosadašnji rekord karijere 22 poena.

"Prvo što moramo da uradimo ovde se ne tiče mene, tiče se tima. Moramo da izgradimo takvu kulturu svi će biti bolji za 50 odsto ili više. Ako jednog dana ja dajem koševe ili Badi (Hild) ili neko drugi ne znam, rastemo kao tim i to je najvažnija stvar", rekao je Bogdanović posle poraza od Klipersa za koje je igrao Miloš Teodosić.

Kingsi su od početka sezone promenili više startnih postava i ono što je karakterisalo sve je nedostatak prave energije od početka utakmice.

"Ne znam, nema tu ništa posebno da se kaže. Ko god da počne, počne loše pa je i to do tima, a ne lično. Ne možemo da puštamo timove da povedu sa deset i više razlike jer je teško da ih pratimo čitavu utakmicu. Naročito ne možemo da dozvolimo to kada igraju noć za noć. Mi smo tim koji treba da pokaže energiju na terenu. Ali srećom nova utakmica je već za dva dana", kaže Bogdanović.

Njegov tim je poražen od Klipersa koji su noć ranije igrali protiv aktuelnih šampiona, ekipe Golden Stejt Voriorsa. Bogdanovićeve reči dele i neki njegovi saigrači, dok oni iskusniji ne vide srpskog igrača kao rukija. Jedan od njih je Džordž Hil.

"On nije ruki. Za vas možda jeste, ali za nas je već veteran sa nekoliko sezona iza sebe. On je već oproban u bici i igra na visokom nivou već dugo. Jednostavno zna kako da odigra utakmicu na pravi način. Od toga se i mi 'hranimo'. Igra sa tom oštricom i voljom, uvek hoće da pobedi", rekao je Hil o svom saigraču.

Kingsi su u poluvremenu protiv Klipersa međusobno pričali i Bogdanović kaže da je to promenilo atmosferu. Međutim, nisu od starta bili spremni na Lua Vilijamsa koji je odigrao sjajnu utakmicu protiv Ratnika, pa je i protiv "Kraljeva" otvorio sa dve trojke.

"Razgovarali smo između dva poluvremena i mogli ste da vidite drugačiju energiju. Kao tim moramo da ulazimo u utakmice bolje, sa više 'hajpa'", kaže Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: