Čović: Pregovaramo sa Evroligom oko A licence

Nebojša Čović, prvi čovek Crvene zvezde, otkrio je gostujući na Radio Televiziji Srbije da crveno-beli pregovaraju sa Evroligom oko dobijanja A licence.

Izvor:

Petak, 12.01.2018.

10:28

Čović: Pregovaramo sa Evroligom oko A licence
StarSport

Srpski i regionalni šampion ostvaruje sjajne rezultate poslednjih nekoliko godina u elitnom takmičenju, pa postoji realna mogućnost da dobije trajni ugovor o učešću u najkvalitetnijem kontinentalnom šampionatu.

Pre svega zbog spomenutih rezultata, ali i činjenice da prvi čovek EL Đordi Bartomeu želi da proširi broj kluba učesnika sa 16 na 18, a možda i na čak 20.

"Pregovaramo sa Evroligom oko dobijanja A licence i nećemo više da pevamo... Nismo imali problema oko toga, čak sam i sa Đordijem gledao meč u Beogradu i bilo mi je malo neprijatno. To je još jedan sepcifikum Zvezde", rekao je Čović na pitanje da li Bartomeuu smeta 'tradicionalno' zviždane himni od strane zvezdaša pred početak svakog susreta na domaćem parketu.

Ekipa Dušana Alimpijevića trenutno zauzima treće mesto u regionalnoj ABA ligi, takmičenju čiji osvajač obezbeđuje plasman u društvo najboljih, pa, dok se stvari oko licence ne promene, pred duel sa Cedevitom u nedelju imaju veći imperativ nego inače posebno posle poraza od Budućnosti u prošloj rundi.
StarSport
"Protiv Cedevite nas očekuje jako važna utakmica. ABA je svakako prioritet za nas i u ovoj, kao i u prethnodnim sezonama. Upravo zbog toga apelujem na navijače da dođu u što većem broju da rešimo utakmicu onako kako smo planirali. Prati nas peh jer smo i u prvom delu sezone smo igrali u petak Evroligu, pa u nedelju protiv Budućnosti. Sad je opet ista situacija, ali smo stekli kontinuitet, privikli se na situaciju, ekipa raste iako će i dalje biti uspona i padova. Tim je mlad, ciklus nov, a utakmica važna", smatra predsednik kluba sa Malog Kalemegdana i ističe da će stručni štab doneti odluku da li je potrebno dovoditi još pojačanja.

Za kraj, Čović je istakao i da ga aktuelna sezona u regionalnom takmičenju podseća na situaciju od pre dve godine – kada je Budućnost završila prva, Zvezda druga, Cedevita treća, a Mega četvrta.

"Tada smo poraženi od Cedevite i u Beogradu i u Zagrebu, dok je Budućnost kao prvoplasirana ukrstila sa Megom. Malo mi liči na tu situaciju, ali ne kažem da će Zvezda biti prva. Na Zvezdu uvek kidiš, a isto je i sa Partizanom. Jer, ako dobijete Zvezdu i Partizan tada imate o čemu da pričate šest do dvanaest meseci", zaključio je Čović.

Pre duela sa Cedevitom, crveno-bele od 18.30 očekuje nastavak borbe za Top 8 Evrolige kada će gostovati Efesu u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

212 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: