Hokejašima Srbije sreća okrenula leđa

Pravi hokejaški spektakl priredile su selekcije Španije i Srbije u drugom kolu Svetskog juniorskog šampionata 2. divizije B grupe

Izvor: B92

Petak, 12.01.2018.

00:00

Hokejašima Srbije sreća okrenula leđa
Foto/Ivan Miladinoviæ

Posle prave drame, boljim izvođenjem penala trijumfovali su Španci - 3:2.

Na ovaj način "crvena furija" osvojila je dva veoma važna boda u borbi za prvo mesto i plasman u viši rang, dok je našim hokejašima pripao jedan poen.

A, sve je moglo biti i drugačije, jer su naši hokejaši do 20 godina odličnom igrom u terćoj trećini napravili preokret i golovima Pejčića i Vukićevića došli do vođstva 2:1. I kada se činilo da će srpski oklopnici zabeležiti trijumf, Garsija je golom u poslednjem minutu doneo izjednačenje kojim se otišlo u prodžetak. U dodatnoih pet minuta naša selekcija imala je igrača više, ali brojčanu prednost na ledu nije im donela željeni rezultat. U penal ruletu Španci su bili srećniji.

Mnogo uzbuđenja viđeno je i u prvih 20 minuta. Smenjivali su se opasni napadi sa jedne i druge strane, prisutna je bila velika borbenost i kada se činilo da će se na prvi odmor otići bez golova Španci su stigli do vođstva. Sančez je iskoristio grešku naše odbrane i zatresao mrežu.
Foto/Ivan Miladinoviæ
Osokoljeni prednošću od 1:0 znatno agresivnije Španci su igrali u drugoj trećini. Imali su nekoliko izglednih šansi, odličnih prilika da dođu do ubedljivijeg vođstva, ali je naš sjajni golman Mitić u nekoliko navrata maestralno intervenisao i zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Ipak, u poslednju trećinu hokejaši Srbije ušli su mnogo odlučnije sa znatno više saoupozdanja, stigla je i preko potrebna podrška sa tribina i to je materijalizovano u 47. minutu. Strelac za izjednačenje bio je Pejčić. Naša selekcija je na pravi način iskoristila isključenje Pabla Martina i sa igračem više golom Vukićevića stigla do vođstva 2:1, koje nažalost nije uspela da sačuva u uzbudljivom finišu.

U ostalim utakmicama drugog kola Hrvatska je savladala Belgiju 4:2, dok je Turska bila bolja od Meksika 6:4. Prema rasporedu takičenja, u petak je na šampionatu slobodan dan, a mečevi trećeg kola na programu su u subotu. Protivnik naše selekcije je Belgija, a meč je na programu u 20 sati. Kao i na sve dosadašnje utakmice ulaz će biti besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: