Saigrač upropastio Nedovićevo sjajno veče

Košarkaši Valensije savladali su Unikahu 85:83 posle neverovatnog preokreta u poslednjem minutu u Malagi.

Izvor: AK

Četvrtak, 04.01.2018.

22:24

Saigrač upropastio Nedovićevo sjajno veče
Foto: EPA

Unikaha je predvođena Nemanjom Nedovićem sa 23 poena imala +17, vodila 83:79 pred poslednjih 60 sekundi, a onda je sve upropastio Adam Vačinski.

Nakon što je Alberto Abalde lagano položio za 83:81, Vačinski je upropastio napad besmislenim prodorom i šutom sa parketa koji je blokiran.

Potom je kasno faulirao Rafu Martinesa koji poravnava sa linije zaslobodna bacanja, a potom Vačinski promašuje šut za tri poena.

Napravio je novi faul iz kog Erik Grin pogađa oba slobodna bacanja i preokreće na 85:83, pet sekundi pre kraja meča.

Usledio je tajm-aut Unikahe, plan je bio da akcija ide na Nedovića, ali su ga igrači Valensije dobro čuvali, na kraju je Avgustin probao očajničkim šutom, ali je promašio.

Unikaha je poražena posle četiri uzastopne pobede u Evroligi, deseta je sa skorom 7-8, dk je Valensija slavila drugi put za tek peti trijumf u sezoni i 14. poziciju.

Nedović je šutirao 6/9 za dva i 2/7 za tri, pogodio je 5/6 slobodnih, te imao dva skoka i jednu sjajnu asistenciju za alej-up Avgustina.

Samo je još Rej Mekalum bio dvocifren u Unikahi sa deset poena uz sedam proigravanja i četiri skoka, dok je tragičar Vačinski postigao šest poena.

Najefikasniji u timu Valensije bio je Martines sa 17 poena, 16 je dodao Abalde, Sem van Rosom je ubacio 15 uz sedam asistecija, a Tibor Pleis dodao 12 uz osam skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: