Federer: Odustajanjem ostaju "ispod radara"

Rodžer Federer se nada da će njegovi rivali Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi biti spremni za Australijan open, ali sumnja da će "četvorka" biti na okupu.

Izvor: AK

Utorak, 02.01.2018.

10:11

Federer: Odustajanjem ostaju
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill, File

Početak 2018. obeležila su povlačenja najboljih igrača današnjice sa uvodnih turnira, Đokovića i dalje muči lakat, Nadal nije zalečio koleno, dok Mari i dalje ima problema sa kukom.

"Povukli su se jer verovatno nisu spremni ili im je potrebno još nekoliko nedelja. Ako se povlačiš u prvim nedeljama sezone, onda možeš da ostaneš još malo "ispod radara". Mislim da im je to važno, a da ćemo tek za 7-10 dana znati ko će odustati", rekao je Federer.

Povratku na teren do Australijen opena nadaju se i Stan Vavrinka, Miloš Raonić i Kei Nišikori, koji su takođe neko vreme pauzirali.

"Nadam se da će se svi vratiti istovremeno, ali nešto mi govori da dvojica od njih pet, šest koji su povređeni neko vreme neće uspeti jer se izgleda previše momaka bori. Iskreno to bi moglo da otvori "vrata" meni ili nekom drugom, ali to su sada sve spekulacije. U mojim godinama moram se koncentrisati na svoju igru, svoje telo, sopstvene probleme koje imam. I dalje me čeka sedam mečeva na pet setova, to nije lako. Ko god bude igrao na AO, titula neće doći sama, nikad nije jednostavno", zaključio je Švajcarac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: