Partizan u ponoru, pobeda FMP u Železniku

Košarkaši FMP pobedili su Partizan sa 83:71 u 14. kolu ABA lige na svom parketu.

Izvor: MLJ

Subota, 30.12.2017.

19:00

Partizan u ponoru, pobeda FMP u Železniku
StarSport

FMP je do pobede došao daleko boljim drugim poluvremenom u kom je Filip Čović odlično razigravao saigrače, Boriša Simanić je pogodio neke bitne šuteve, a važne skokove hvatao Dragan Apić.

Najveću razliku napravio je statistički šut za dva, ali je FMP bio bolji u ključnim trenucima. Kada se rezultat lomio, "Panteri" su odigrali hladnokrvnije, a Partizan se previše oslanjao na individualne kvalitete Najdžela Vilijams-Gosa.

Najefikasniji u FMP je bio Marko Jeremić sa 14 poena, Dragan Apić je dodao 13 poena uz tri skoka u napadu i dve asistencije, a Filipu Čoviću je falio jedan poen za dabl-dabl. Plej FMP je imao čak 14 asistencija.

U Partizanu je Mihajlo Andrić bio najbolji sa 16 poena, 14 je imao Vilijams-Gos, a 13 Veličković.

Marko Jeremić je šut oprobao već na startu i već tada pogodio prvu trojku za svoj tim. I jedni i drugi su u početku imali problema s izgubljenim loptama. Lopte su u napadu Partizana išle sporije i kretanja je bilo manje, pa je FMP nešto bolje ušao u utakmicu i relativno brzo stigao do prednosti 9:4.

Marko Jeremić je već imao dve trojke "u džepu", a propust u odbrani crno-belih je iskoristio i Majkl Odžo kada je posle promašaja Čovića po sredini potpuno sam izveo fantastično putbek zakucavanje.

Međutim, prvo Gavrilović, a potom i Veličković za dva napada poravnavaju rezultat i od tog trenutka su crno-beli zaigrali nešto bolje. Partizan je i poveo sa 13:12, ali je na kraju prve četvrtine ostalo nerešeno 17:17.

Druga je počela rezultatskom klackalicom i igralo se poen za poen sve dok nije istupio Mihajlo Andrić i dvema trojkama u dva napada malo "odlepio" Partizan 30:24 u 15. minutu.

FMP je očajno šutirao sa linije za slobodna bacanja, ali je to kompenzovao izuzetno dobrim procentima za dva poena.

Do poluvremena je Partizan uspeo da održi ravnotežu pa se na pauzu otišlo sa 41:41.
StarSport
FMP je u nastavku zaigrao bolje, razigrao se i Bursać pa su "Panteri" na polovini treće deonice vodili i sa devet poena prednosti.

Partizan je jedno vreme nošem Gosom uspeo da se održava na četiri do pet poena, ali je Gos počeo previše da solira, njegovi saigrači bili su pasivni i FMP je u poslednju četvrtinu ušao sa šest poena prednosti 68:62.

FMP je u poslednjoj četvrtini već u 32. minutu vratio dvocifrenu prednost i već tada se videlo da će Partizanu biti teško da se vrati. Nadu im je dao Andrić prvo trojkom, a onda i dobrim kombinovanjem sa Gosom i Šalićem za 72:67. FMP je u tim trenucima hvatao lopte u napadu, ali ništa nije koristio.

Taj "trend" je prekinuo Boriša Simanić trojkom u 36. minutu za 75:67 kada je pitanje pobednika praktično bilo rešeno. Do kraja je FMP bio dvocifren i u broju skokova u napadu (11) ali i poenterski pa je Partizan nastavio lošu seriju i sada ima šest pobeda i osam poraza u regionanoj ligi.

FMP je na skoru 7-7. Crno-beli su sedmi, a FMP četvrti.

IV četvrtina

Starsportphoto
40' FMP je uspeo da sačuva prednost i pobedi 83:71.

39' 11 ofanzivnih skokova FMP i 75 odsto šuta za dva.
Vilijams-Gos još jednom sam ide na koš blokira ga Simanić koji promašuje trojku u narednom napadu. Veličković fintira na šutu za tri, faulira ga Šešlija, 81:70.

38' Veličković blokiran, Simanić u narednom napadu ide na koš i dobija faul 81:68. Zbog tehničke greške Veličkoviću, Simanić šutira tri penala i pogađa sva tri.

37' Marinković promašuje sa linije za slobodna bacanja, ali Partizan smanjuje 75:68. Prolazi Čović na prodor do kraja i pogađa uz faul Gosa, a FMP vraća deset poena prednost 78:68. Čović se potom baca na pod i krade loptu koju je Tanasković poslao Gosu.

36' Vilijams-Gos igra sam u ovim trenucima, Čović promašuje trojku, ali opet skok u napadu i trojka Simanića 75:67.

35' Andrić fintira i dodaje Gavriloviću koji je bio spor na i blokirao ga je Šešlija. Nova dva ofanzivna skoka za FMP koja ne koriste i olako promašuju.

34' Andrić pogađa trojku i smanjuje na -7, 72:65. Imao je FMP i dva ofanzivna skoka posle promašaja Jeremića i Radanova, ali Čović gubi loptu, a Andrić povlači kontru u kojoj poentira Šalić uz faul, 72:67.

33' Vilijams-Gos krade loptu ide u kontru i pokušava da završi sam jer su njegovi igrač potpuno van fokusa. Dobra odbrana FMP i potom dobra individualna rola Apića pod košem za prvu dvocifrenu prednost FMP, 72:62.

32'
Radanov ide do koša i daje koš, 70:62.

31' Apić pravi korake, Uskoković gubi loptu, svoj napad u međuvremenu ne koristi ni Partizan pa za minut nema poena.

III četvrtina

StarSport
30' Vilijams-Gos pogađa sve, deseti poen u ovoj četvrtini, ali Uskoković pogađa trojku za 68:60. Andrić fintira potom i ide do kraja za 68:62 na kraju treće četvrtine. Partizan u ovoj četvrtini nije šutirao nijednu trojku, a Filip Ćović ima 13 asistencija.

29' Šalić promašuje fejdavej, a Bursać se u napadu FMP kreće odlično, ulazi pod koš i dobija loptu pa Gos mora da pravi faul, 63:58. Gubi loptu Patrik Miler, a Radanov pogađa horog 65:58.

28' Partizan se približio, pogađaju Šalić i Gos, na drugoj strani Uskoković, 62:58 za FMP.

27'
Radanov promašuje polaganje, Odžo skače u napadu ali pravi faul na Gosu koji pogađa penale, 57:54.

26' Veličković napada Bursaća leđima i dobija faul, a Vilijams-Gos potom spušta za Milera koji zakucava preko Majkla Odža, 57:50. Vilijams-Gos ubacuje osmi poen posle promašaja Bursaća i Partizan smanjuje mini-serijom 4:0, 57:52.

25' Još jednom Bursać! Ovog puta šutira iz okreta i pogađa za dva sa četiri metra. FMP ima najveću prednost do sada 57:48.

24' Jeremić daje četvrtu trojku! 52:46. Pogađa Vilijams Gos, ali Bursać ostaje sam na trojci i kažnjava, 55:48.

23'
Odžo blokira Veličkovića, Čović promašuje trojku, ali Odžo prikucava. Na drugoj strani Đoko Šalić pogađa uz faul, 49:46.

22' Filip čović već ima deset asistencija. Drugom asistencijom u ovoj četvrtini za Simanića FMP ima predost 45:43. FMP ide na +4 kada je Lazareviću ostavljen prostor da sa trojke sam prođe do koša, 47:43.

II četvrtina

StarSport
20' Nekoliko promašaja za tri, lepa kontra i još bolje dodavanje Čovića za Jeremića, dok na drugoj strani "zida" Novica Veličković 41:38. FMP nastavlja loše da šutira sa linije, 41:39 posle faula Tanaskovića na Čoviću. Šešlija se dobro ubacuje i koristi asistenciju Čovića pa u poslednjim sekundama pogađa za 41:41 na kraju poluvremena.

19' Čović šutira i promašuje spolja, skače Šešlija, Jeremić pogađa treću trojku kao i Mihajlo Andrić, 37:36 za Partizan. Andrić se ponovo izvlači na šut spolja, fintira Radanova i Radanov ga faulira, 39:36.

18' Adriiiiiiić! Treća trojka Mihajla Andrića koji kažnjava lošu odbranu FMP, 37:31. Šešlija zakucava posle dobre pik end rol akcije svoje ekipe 37:33.

17' Čović je krenuo sam na prodor protiv svih, izblokiran je, a Vanja Marinkoivć pogađa trojku u kontri, 34:30. Zaleće se i Lazarević ali dobija faul, 34:31.

16' Gavrilović pravi treću ličnu grešku, Apić na liniji penala, ali njegova ekipa loša samo 6/12 sa slobodnih bacanja, 31:27 za crno-bele. Trojka Filipa Čovića 31:30. Najdžel Vilijams-Gos je izgubio treću loptu.

15' Andrić pogađa dve trojke, Partizan se odlepio na 30:24! Apić se vratio u igru i ubacio dva poena posle faula Pecarskog, 30:26. Andrić promašuje treću trojku, Pecarski hvata skok u napadu a Lazarević pravi faul, 31:26 za Partizan.

14'
Faul u napdadu Odža, a onda Marko Pecarski sjajno fintira snažnog centra FMP i pogađa iz prodora nekarakteristično za centra, 24:22 za Partizan. Dobio je udarac u glavu Novica Veličković od Odža i krvave glave još jednom morao da napusti parket. Pogodio je Filip Čović, 24:24.

13' Apić hvata skok u napadu, dobija faul i pogađa jednom za 20:20. Simanić je već napravio treći faul, Tanasković vraća prednost crno-belima 22:20. Odžo je ušao u igru i odmah igrao protiv Veličkovića koga je ugurao u koš, 22:22.

12'
Apić i Pecarski pogađaju pod košem, 20:19 za Partizan.

11' Promašuje trojku Boriša Simanić, a Miler snažno ide na prodor i ugurava pod koš Pota koji pravi faul, 18:17 za Partizan.

I četvrtina

StarSport
10' Novi dobar potez Dragana Apića, dobija i faul Gavrilovića i na kraju egal 17:17.

9' Gos sjajno prolazi kroz sredinu i pogađa flouter, 15:12 za Partizan. Pogodak Gavrilovića i Apića, 17:14.

8'
Veličković dobija loptu na niskom postu i pogađa, a pre toga je pogodio i Bursać 11:11. Efektan pogodak od table, Vilijams-Gosa, Partizan je poveo, a Radanov smanjio sa penala 13:12.

7' Novica Veličković pogađa dva penala posle faula Radanova, 9:9.

6' Majkl Odžoooooo! Čović je promašio trojku, a loptu je u skoku uhvatio i zakucao u koš Odžo koji je bio potpuno neometan i nebranjen, 9:4. Dobro dodavanje Gosa za Gavrilovića, ovaj pogađa uz faul Bursaća, 9:7.

5' Druga trojka Marka Jeremića, 7:4. Izgubljena lopta Veličkovića, krade Čović i asistira Jeremiću za otvoren šut.

4' FMP ima problema sa izgubljenim loptama, ali to Vilijams-Gos ne koristi šutem sa poludistance. Čović u narednom napadu spušta za Odža pa Odžo opet ide na liniju za slobodna bacanja, 4:4 posle dva promašaja centra FMP.

3' Odigrao je na niskom postu Novica Veličković i pogodio iz poluhoroga. Čović dodavanjem iza leđa upošljava Majkla Odža a ovaj ide na koš i dobija faul. Pogađa jedno do dva slobodna bacanja 4:4.

2' Promašaji Veličkovića i Čovića za tri poena, prvi koš na utakmici pogađa Marko Jeremić za tri poena, ali Boriša Simanić faulira Marinkovića pa Partizanov igrač smanjuje sa linije penala 3:2.
ABA liga

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

571 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: