Đoković treći put otkazao, hoće li igrati u Melburnu?

Iako su ljubitelji tenisa željno iščekivali povratak a Novaka Đokovića na teren, srpski teniser još jednom je morao da odloži povratak.

Izvor: B92

Petak, 29.12.2017.

13:10

Đoković treći put otkazao, hoće li igrati u Melburnu?
Getty Images

Ipak, posle konsultovanja s lekarskim timom odlučio je da zbog bolova u laktu odloži početak sezone.

"Izuzetno sam razočaran što sam prinuđen da se povučem sa turnira u Abu Dabiju. Nažalost, u poslednjih par dana ponovo mi se javio bol u laktu i nakon pregleda lekari su me savetovali da ništa ne rizikujem, da bi trebalo da propustim ovo takmičenje, i da odmah nastavim sa terapijama. Veoma sam tužan jer sam željno čekao da ponovo počnem da igram zvanične mečeve. Uživao sam u pripremama i radovao se turniru u Abu Dabiju, gde volim da učestvujem. Ostaje da prihvatim ovu situaciju i sačekam rezultate terapija kako bih što pre mogao da se vratim na teren i uđem u pun ritam. Sve ovo može da utiče i na početak sezone i plan turnira koji sam napravio, ali odluka će biti doneta narednih dana", rekao je Novak.

Đoković je zbog hronične povrede desnog lakta završio sezonu već nakon četvrtfinala Vimbldona, dok je veliki povratak najavio na turnirima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima očekuju, u Dohi, a potom i na Australijan openu.

Od jednog je odsutao, a ono što najviše brine jeste da li će Đoković zaigrati na prvom Grend Slemu sezone jer je treći put u ovoj godini otkazao učešće zbog povrede.

Pre toga, videćemo da li će Novak biti spreman za turnir u Dohi, koji počinje 1.janura, a moguće je da neće igrati kako bi igrao u Melburnu.

Nadal se takođe povukao sa egzibicionog turnira u Abu Dabiju, a neće učestvovati na turniru u Brizbejnu, kako bi bio spreman za prvi Grend slem sezone.

Osvajač 12 Grend Slem turnira izbegao je operaciju i pripreme za novu sezonu počeo pod budnim okom Andrea Agasija, stigao je i Šćepanek, kako bi razbili dominaciju koju su Federer i Nadal uspostavili od januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: