Bogdanović kao Lebron, Kingsi dobili Kavse

Bogdan Bogdanović odigrao je jednu od najboljih partija od dolaska u NBA ligu, u pobedi Sakramenta nad Klivlendom 109:95.

Izvor: AK

Četvrtak, 28.12.2017.

08:00

Bogdanović kao Lebron, Kingsi dobili Kavse
Foto: Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Bogdanović je bio jedan od ključnih igrača Kingsa sa 16 poena (6/9 iz igre, 3/6 trojke), osam asistencija, četiri ukradene lopte, tri skoka i jednom blokadom.

"Sjajna pobeda, timska. Bilo je neverovatno, kao plej-of utakmica koju gledam na YouTube", rekao je Bogdanović koji je postigao isti broj poena kao Lebron Džejms.

Kingse je do velike pobede predvodio veteran Vins Karter sa 24 poena, postigavši prvi put od 2007. godine više poena od Lebrona Džejmsa u međusobnom duelu.

Osim što je bio najefikasniji igrač Kingsa, Karter je bio i igrač odluke u prelomnim trenucima meča. Prvo je pogodio trojku uz zvuk sirene za 85:80, početkom poslednjeg perioda. Potom je ubacio još jednom sa distance za 101:87 na pet i po minuta pre kraja, da bi tačku stavio 20 sekundi pre kraja skok-šutom preko Džae Kraudera za obavije cele arene.

Džejms je zabeležio tripl-dabl u Kaliforniji sa 16 poena (6/17), 14 asistencija, deset skokova i pet ukradenih lopti, dok je najefikasniji kod Kavsa opet bio Kevin Lav sa 23 poena.

Ovo je drugi uzastopni poraz Kavsa, nakon neuspeha u Ouklendu za Božić u reprizi poslednja tri NBA finala.
"Nismo mogli da ga zaustavimo. Uvek je bio igrač za veliku scenu, važne trenutke. Bio je njegov trenutak da zasija", prokomentarisao je Karterov nastup trener Klivlenda Tajron Lu.

Iako mu je 40 godina, iako je propustio prethodne tri utakmice zbog povrede rebra, Karter je protiv vicešampiona lige pogodio deset od 12 šuteva za 30 minuta na parketu.

Prvi put u istoriji NBA rezervista stariji od 40 godina je postigao je najmanje 20 poena na utakmici, tvrde Kingsi.

"Šut nas je služio, ali kretanje lopte, pronalazak slobodnog čoveka je bio ključan. Bilo je zabavno za gledanje. Ako bismo stalno igrali kako znamo, bili bismo prilično dobar tim", rekao je Karter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: