Surovost NBA – Finiks otpustio Majka Džejmsa

NBA franšiza Finiks Sans odučila je da raskine saradnju sa Majkom Džejmsom, samo nekoliko dana nakon što mu je ponudila ugovor do kraja sezone.

Izvor: PT

Subota, 23.12.2017.

10:21

Surovost NBA – Finiks otpustio Majka Džejmsa
Getty Images

Naime, Džejms je na početku takmičarske godine potpisao "dvosmerni" ugovor sa Sansima, a on se dobrim partijama izborio za zvaničnu saradnju.

Dvosmerni ili "two-way" ugovori su novost u NBA ligi i ukoliko igrač pod takom vrstom ugovoro provede 45 dana sa ekipom, ona je u obavezi da ga potpiše ili otpusti.

Sansi su odlučili ponude Džejmsu ugovor do kraja sezone, čime je on postao prvi igrač u istoriji ove lige, kojem je "dvomserni" konvertovan u zvaničan ugovor.

Ipak, posle samo nekoliko dana Sansi su raskinuli saradnju sa Džejmsom i potpisali Ajzeju Kenana do kraja sezone.

Još jednom smo na delu videli surovost NBA lige. Kasnije se od igrača traži da budu lojalni i privrženi franšizi, a vidimo šta se sve čini prema njima.

Ukoliko niste, pročitajte našu temu o Majku Džejmsu, koji je profesionalnu karijeru krenuo od Zagreba, a posle devet godina zaigrao je u NBA ligi.

Inače, otpušten je i prošlogodišnji košarkaš Crvene zvezde Nejt Volters, koji je takođe bio na "two-way" ugovoru, ali u ekipi Jute Džez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: