Nestvarno poluvreme Partizana i savršen debi Čanka

Košarkaši Partizana deklasirali su MZT rezultatom 112:94 u 12. kolu ABA lige.

Izvor: B92

Subota, 16.12.2017.

18:50

Nestvarno poluvreme Partizana i savršen debi Čanka
Starsportphoto

Duel u hali ’Aleksandar Nikolić’ bio je i debi novog trenera Nenada Čanka koji je tokom nedelje zamenio Miroslava Nikolića, a igrači su mu ga ulepšali odigravši neverovatnih 20 minuta.

Posle vođstva ekipe iz Skoplja od 8:2 na startu, niko nije očekivao da ćemo gledati potpunu dominaciju Partizana u prvom poluvremenu – vratili su se domaći preko Veličkovića i Pecarskog, da bi onda Aleksandar Aranitović počeo svoj šou.

Pogađao je trojke iz svih pozicije, lepo položio na asistenciju Milera, dok je prednost ’crno-belih’. Mladi košarkaš je prvi deo igre završio sa 17 poena i pet pogođenih šuteva za tri iz šest pokušaja.
Foto: Screenshot (aba-liga.com)
Neverovatnih 20 minuta u hali ’Aleksandar Nikolić’ kompletirali su i ostali njegovi saigrači koji su ubacili nestvarnih 69 poena u prvom poluvremenu.

’Crno-beli’ trenutno zauzimaju osmu poziciju na tabeli sa pet pobeda i šest poraza, dok su Makedonci zakucani na dnu sa skorom 2-9.

Drugi deo bila je samo formalnost, istakao se Mihajlo Andrić koji je takođe došao do pet pogođenih trojki, da bi MZT pripretio sredinom treće četvrtine, kada je prepolovio razliku.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mihajlo Andrić sa 29 poena, dok su po 17 ubacili Patrik Miler i Aleksandar Aranitović. Najdžel Vilijams-Gos je meč završio sa 12, a Novica Veličković sa 11 poena.

U redovima MZT-a najbolji je bio Bojan Trajkovski sa 20 poena.

Ipak, Partizan je ponovo zategao odbranu i rutinski priveo meč kraju.

I četvrtina:

Starsportphoto
1’ Utakmica je počela ofanzivnim skokom Lalića, MZT je na postigao tri uvodna poena, a onda je Lalić ponovo pogodio za odličan start gostiju.

2’ Vilijms-Gos je upisao Partizan na semafor, da bi Trajkovski pogodio trojku za 2:8.

4’ Gosti iz Skoplja promašili su dva vezana napada, Partizan je prvi put od početka meča imao otvoreniji napad i to je iskoristio Aleksandar Aranitović van linije 6,75. Već u sledećem Pecarski je odlično prošao po čeonoj liniji, volšebno ubacio loptu u obruč, pa sa penala izjednačio na 8:8.

5’ Najdžel Vilijams-Gos nastavlja sa sjajnom šuterskom formom ove sezone – pogađa trojku, a onda Andrić realizuje dva penala za 13:10.

6’ U tim trenucima se igralo brzo, ali nepovezano, pa su kod rezultata 15:14 oba tima promašila nekoliko uzastopnih šuteva. Promašaje je prekinuo novica Veličković sa linije bacanja.

8’ Aranitović je pogodio još jednu trojku, Mavra je uvratio flouterom, da bi Partizan dobrim protokom lopte omogućio Vilijams-Gosu otvoren šut. Usledila je polukontra, američki plej ostavlja Novici Veličkoviću, a ovaj pogađa za 26:18.

10’ Prednost domaćina je rasla, posle bacanja Spasojevića Miler je promašio sa poludistance, ali se ispravio u sledećem napadu i postavio 32:19 na kraju prve deonice.

II četvrtina:

Starsportphoto
1’ Tamo gde je stao u prvoj, Miler je nastavio u drugoj četvrtini – naskočio je i nastavio seriju svog tima. Majstorović je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a promašaj Andrića na drugoj strani kaznio je Sokolov.

2’ Ipak, Stevanović iz driblinga pogađa sa distance i dobija faul, dok posle odbojke Pecarskog ’crno-beli’ imaju +15.

4’ Dok je Vilijams-Gos bio na klupi, napade je organizovao Miler i MZT nije imao rešenja – Andrić je nagazio liniju u ćošku i zato je postigao samo dva poena, a američki bek je snažno probio u sledećem napadu i realizovao 2+1.

5’ Pecarski snažno zakucava na dodavanje Milera – 45:29.

6’ Kad god bi MZT pripretio trojkom, Partizan bi odgovorio brzim i konkretnim napadima. Aranitović je vezao pet poena i već na sredini druge deonice bilo je 50:32. Andrić polaže u polukontri i već je 20 razlike.

7’ Aranitović ponovo van linije 6,75 – Partizan razbija makedonsku ekipu. Svoj šou mladi košarkaš je nastavio i postigao i petu trojku iz isto toliko pokušaja, a prednost domaćeg sastava je samo rasla.

10’ Gosti su se trgli tek u poslednjih nekoliko napada u prvom poluvremenu, ali se čini da je utakmica već rešena. Čanak je prekinuo mini seriju MZT tajm-autom, Arantović je u međuvremenu prvi put promašio za tri, da bi Veličković, Miler i Vilijams-Gos postavili nestvarnih 69:42 posle 20 minuta.

III četvrtina:

Starsportphoto
1’ Ni po povratku sa odmora igrači Partizana nisu usporili – prvi napad i odmah trojka Veličkovića za +30.

2’ Lalić je uzvratio iz gužve pod obručem, da bi onda i Đoko Šalić ubacio loptu probacio loptu kroz obruč za 74:44.

3’ Proteklo je nekoliko brzih i neiskorišćenih napada, činilo se da tonus utakmice polako opada jer je rezultat takav kakav jeste, ali onda Andrić trojkom otklanja dilemu da li Partizan želi da stane.

4’ MZT se batrgao i pokušavao poenima iz reketa, ali je uvek sledio odgovor poenom više. Veličković upošljava usamljenog Andrića, on pogađa trojku, potom i polaže za 82:51.

6’ Domaći igrači malo su se opustili, a to je iskoristio Sokolov i postigao trojku za 82:57.

8’ Nije bilo očekivano, ali tada je MZT započeo seriju pogodaka van linije 6,75 i postepeno smanjivao prednost rivala. Partizan je teško stizao do koša, Trajkovski je vezao osam poena i Čanak je morao da prekine nalet Makedonaca.

10’ Prišli su gosti na -16 novim poenima, pre nego što je Andrić postavio 88:70 pred poslednjih 10 minuta.

IV četvrtina:

Starsportphoto
1’ Zatvorio je treću i otvorio četvrtu deonicu, samo što je Andrić sada pogodio trojku. Istom merom mu je uzvratio Stojanovski, ponovo za minus od 17 poena.

2’ Mavra nastavlja da prodaje lopte, Andrić produžava seriju, a Miler polaže i Partizan je već blizu stotke – 97:73.

3’ Logično je bilo da 100 poena zaokruži Mihajlo Andrić koji je u drugom poluvremenu preuzeo palicu od Aranitovića. Miler ga ostavlja samog, a ovaj "bez koske" ubacuje trojku.

4’ Ono što je činio njegov saigrač u prvom, sada on radi u drugom i pogađa trojke u serijama. Partizanov rekord u regionalnom takmičenju je 117 poena, a na više od šest minuta do kraja postigao je 103.

6’ Očekivano, ritam je malo opao i izabranici Nenada Čanka ipak nisu jurili obaranje rekorda, već su rutinski privodili utakmicu kraju.

8’ Promašio je Vilijams-Gos dva puta za tri poena, Tanasković jednom, ali je onda lepo položio i Partizan je održavao 20 razlike. Tek je posle komične situacije i ofanzivnog skoka Maslinka, rezultat bio 107:91.

10’ Kraaaj! Partizan pobeđuje rezultatom 112:94.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

234 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: