"Oslanjali se na Pola i Nikolu, sada na odbranu"

Trener Denver Nagetsa Majkl Maloun smatra da ekipa više ne mora da se oslanja samo na Pola Milsapa i Nikolu Jokića tokom neizvesnih završnica utakmica.

Izvor: MLJ

Subota, 16.12.2017.

12:45

YTSS / Harrison Wind

Maloun je posle meča sa Nju Orleans Pelikansima rekao da je presrećan zbog pobede posle teške serije gostovanja.

Na parket se vratio Nikola Jokić sa 13 poena i 11 skokova, a Nagetsi su u Pepsi centru pobedili sa 117:111. Maloun je istakao da njegov tim sada ozbiljno stremi ka plej-ofu.

"Ovakve utakmice morate da pobeđujete, mi želimo da budemo plej-of tim, oni to isto žele, veliki je ulog. Serija protiv tima koji će biti konkurentan sve do polovine aprila. Tokom prve polovine sezone oslanjali smo se na Pola i Nikolu u završnicama, sada imamo odbranu, oslanjamo se na Vila Bartona, Gerija Herisa, Džamala Mareja, Mejsona Plamlija i Treja Lajlsa. To volim kod ove ekipe, otporni smo. Momci ne igraju, povređeni su a drugi istupe i iskoriste priliku", rekao je Maloun.

Trener Nagetsa je posebno pohvalio Torija Krejga koji je debitovao protiv Pelikana i već u prvoj utakmici blokirao Holideja na šutu za pobedu.

Maloun je objasnio da je Krejg dobio poziv u četiri sata ujutru, da je iz Viskonsina imao let u sat i 15 minuta kasnije, da je sa timom odradio samo jedan šuterski trening.

Povratak kući, na visinu u Koloradu se odrazio na formu igrača Denvera.

"Još uvek pokušavamo da 'pronađemo svoje noge', Džamal Marej me je na poluvremenu gledao i dobacio 'ne mogu da dišem'. Momci su bili toliko umorni da su skidali patike. Ali poruka posle poluvremena je bila jednostavna - bićemo dobro, hajde da malo dodamo odbranu svojoj igri, da im ograničimo šut za tri poena. Dobro smo čuvali loptu, imali smo 30 asistencija, pa je pozitivno i ohrabrujuće. Znao da ćemo u nekom trenutku uhvatiti svoj drugi nalet i da ćemo pojačati odbranu. Vratiti 18 razlike zaostatka protiv onakvog tima kada se vraćate sa puta od šest utakmica u gostima je veliki uspeh", rekao je Maloun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: