Rekord – Siti nastavlja da hara Premijer ligom

Fudbaleri Mančester sitija nastavili su da haraju Premijer ligom 15. uzastopnom pobedom od početka sezone.

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

22:33

Rekord – Siti nastavlja da hara Premijer ligom
Photo by Michael Steele/Getty Images

’Građani’ su nastavili sa sjajnim rezultatima sa 4:0 savladali Svonsi u gostima, postavši prva ekipa sa tolikom serijom trijumfa u jednoj sezoni.

Pobedom u nedelju nad gradskim rivalom Mančesterom izjednačili su nekadašnji uspeh Arsenala, ali su ’Tobdžije’ to učinile u dve takmičarske sezone, pa sada nema dileme koja je najduža serija u istoriji engleskog fudbala.

Izabranici Pepa Gvardiole potvrdili su još jednom da su najveći favoriti za osvajanje titule na Ostrvu, a za razliku od nekoliko prethodnih utakmica u kojima su se mučili, sada problema nije bilo.

Vođstvo gostima u Velsu doneo je David Silva u 27. minutu, kada je fenomenalno sproveo centaršut prezimenjaka Bernarda u mrežu i nastavio seriju golova. Samo sedam minuta kasnije na semaforu je pisalo 0:2 i Kevin De Brejne je rešio pitanje pobednika.
Photo by Catherine Ivill/Getty Images
Belgijanac je sa levog boka izveo skraćeni korner, poslao oštru loptu koju niko nije zakačio, pa je ona iznenadila golmana Fabijanskog i završila u suprotnoj maloj mreži.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi početkom drugog španski vezista postigao drugi pogotak. Odigrao je izuzetnu akciju sa Rahimom Sterlingom i bukvalno se ušetao u gol, ’bocnuvši’ protivničkog čuvara mreže iz peterca.

Siti je nastavio da napada, kreirao još nekoliko dobrih prilika do kraja susreta, a konanačan rezultat postavio je Serhio Aguero pet minuta pre kraja. Nakon 17. kola Gvardiolina ekipa će biti prezadovoljna jer je zadržala 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Junajted.

’Crveni-đavoli’ su u terminu koji je počeo 15 minuta kasnije minimalnim rezultatom (1:0) savladali Bornmut na svom stadionu, a strelac jedinog gola bio je Romelu Lukaku u 25. minutu i na taj način se delimično iskupio za očajnu partiju u mančesterskom derbiju.
Photo by Shaun Botterill/Getty Images
Korpulentni napadač je iskoristio savršen centaršut Huana Mate sa leve strane i glavom pogodio gornji desni ugao, čime je kaznio promašaj Čarlija Danijelsa tri minuta pre gola.

Do kraja susreta je ekipa Žozea Murinja mogla i ubedljivije da slavi, ali i da primi nekoliko golova jer je De Hea u više navrata odlično reagovao.

Junajted, za koji je čitav susret odigrao srpski reprezentativac Nemanja Matić, sada 38 bodova, tri više od trećeplasiranog Čelsija.

Četvrti je sada Totenhem koji je pogocima Orijea i Son Hjon-Mina dobio Brajton (2:0), minimalnim rezultatom Everton je savladao Njukasl u gostima, a Aleksandra Mitrovića nije bilo u protokolu. Lester je bio ubedljiv na gostovanju Sautemptonu i slavio sa 4:1 u utakmici u kojoj je Dušan Tadić na terenu bio do 83. minuta, da bi Arsenal i Liverpul drugo kolo zaredom razočarali svoje navijače.

’Tobdžije’ su odigrale bez golova na gostvanju Vest Hemu, koji je vezao drugi veliki „skalp“, dok je rezultat u duelu ’Redsa’ i Vest Bromič Albiona takođe bilo 0:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: