Skidala kilograme za UFC borbu, mogla da umre

Džoana Jedržejčik je bivša šampionka UFC koja je objavila uznemirujući video skidanja kilograma pred takmičenje.

Izvor: MLJ

Nedelja, 10.12.2017.

12:30

Skidala kilograme za UFC borbu, mogla da umre
YTSS

Jedržejčik je u novembru ostala bez titule u UFC kategoriji od 48 do 52 kilograma. Za svoj poraz krivi nutricioniste zbog kojih se podvrgla ultimativnom mršavljenju i bila na ivici smrti.

Skinuti 7.2 kilograma za 14 sati, to je trebalo da uradi Jedržejčik da bi se borila na UFC 217 sa Rouz Namajunas.

"To što se desilo je bila nesreća. Znam da je trebalo da dobijem tu borbu i znam da sam mogla da pobedim. Ljudi sa kojima sam radila su me doveli u kritično stanje. Greške koje su napravili su neoprostive. Ne mogu da radim sa takvim ljudima", rekla je Jedržejčik za poljski POPS.

Ona je godinu dana sarađivala sa Paulinom Indarom i Mišel Ingels, a početkom novembra je poražena nokautom u prvoj rundi u Medison skver gardenu.

Njen tim nutricionista je kratko poručio da je njihov cilj "zdravlje i bezbednost klijenata te da se vode profesionalnom etikom i praksama".

Da za Jedržejčik transformacije kilaže nisu novina vidi se na videu snimljenom pre nešto više od dve godine kada je 2015. branila titulu po prvi put. Video je nedavno objavljen sa apelom da se ovakva praksa prekine jer ugrožava zdravlje i živote boraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: