Zvezda sa Efesom za nastavak pobedničkog niza

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u petak od 19 časova ekipu Anadolu EFES u utakmici 11.kola Evrolige.

Izvor: B92

Petak, 08.12.2017.

10:28

Zvezda sa Efesom za nastavak pobedničkog niza
Foto/kkcrvenazvezda

Crveno-belima ova utakmica dolazi nakon dve "vezane" pobede, u Madridu i nad Igokeom u Beogradu.

"Dočekujemo Efes u dobrom naletu. Trudimo se da naša igra dobija prave konture već u ovoj fazi takmičenja i posle Reala i Igokee nastavimo mini-ciklus. Atmosfera je uvek bolja kada se pobeđuje.Bilo je teško vratiti se posle te pobede u Madridu koja nije obična, ali smo uspeli to iskoristimo da podelimo minutažu protiv Igokee, da probamo neke stvari sa drugim igračima i nastavimo da se spremimo za ovo što nas čeka.Posle utakmica sa Realom i Igokeom želimo da u dobrom ritmu nastavimo mini ciklus koji se završava s Efesom i Cibonom", rekao je trener crveno-belih, i skrenuo pažnju da se ponovo stvara nepotreban pritisak::

"Veoma sportski smo motivisani, želimo i te kako. Ali, stvara se nekakav teret ovoj novoj generaciji, nešto što ni prethodna na kraju svog ciklusa nije igrala. Zvezda prošle godine nije igrala među osam, ne vidim zašto se to breme nameće ovoj generaciji. Drago mi je jer se vidi napredak kod igrača, ne samo u košarkaškom smislu, već i u sazrevanju, komunikaciji, hrabrosti, pa i u košarci. Oni su sada bolji nego na početku, i Zvezda će igrati sve bolje kako naši igrači budu napredovali i uhvatili kontinuitet dobrih igara" rekao je Alimpijević.

Kapiten Branko Lazić, osvrnuo se i na povratak u dvoranu "Aleksandar Nikolić" ali i na činjenicu da je Anadolu EFES izuzetno kvalitetna ekipa, mnogo bolja nego što to pokazuje stanje na tabeli:

"Iskoristili smo utorak da se dobro odmorimo posle jake utakmice s Igokeom, a imamo još vremena da se spremimo za meč sa Efesom. Očekujem da ćemo biti spremni i odmorni za predstojeći izazov i da ćemo odigrati dobru utakmicu u petak".

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Vladimir Štimac jedan je od najboljih igrača turskog tima, i najveća opasnost za protivnike od početka sezone uz Amerikanca MekKaluma:

"Štimac je fantastičan, takav je bio i prošle i pretprošle sezone, i mnogo mi je drago zbog njega. Što se Efesa tiče, ove sezone možda nisu startovali kako se očekivalo i u skladu s rejtingom kluba. Ali, u poslednje vreme su i oni podigli formu. Tražiće i oni svoju šansu u petak.
"Pokazali smo da možemo da dobijemo velike timove i na njihovom parketu. Utakmicu s Realom i ovu poslednju s Igokeom, treba da iskoristimo kao putokaze i da iskoristimo samu činjenicu da se vraćamo u Pionir. Da to bude naša najveća prednost. Moramo sve te neke sitne detalje da iskoristimo u službi pobede
" rekao je kapiten crveno-belih.

Ekipa je odmah posle otvorenog treninga u sredu, održala i zajedničku večeru sa stručnim štabom. U četvrtak i petak crveno-beli će imati još dva treninga pred meč koji se igra u petak uveče u popunjenoj dvorani "Aleksandar Nikolić" od 19 časova.

Kapije dvorane biće otvorene u 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: