Bibić na EP uprkos bolovima u kičmi

Srpski atletičar Elzan Bibić rekao je da će uprkos bolovima u kičmi pokušati da učestvuje na juniorskoj trci na Evropskom prvenstvu u krosu.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

19:33

Bibić na EP uprkos bolovima u kičmi
Foto: Getty images

Takmičenje je na programu 10. decembra u slovačkom Šamorinu.

"U pitanju je zapaljenje išijadičnog nerva, dok trčim bol se spušta niz nogu. Nekako odradim trening, ali kažem sebi da moram izdržati do kraja. To, ipak, nije to", rekao je Bibić.

Ovaj 18-godišnji Novopazarac nastupiće u konkurenciji 117 evropskih juniora, koji će u nedelju od 9.25 odmeriti snage na deonici od 6.280 metara.

"Posle duže pauze zbog oporavka, uspeo sam da se vratim u formu. Na krosu Balkana trčao sam kako sam želeo, a posle sam se još bolje spremio. Možda sam mogao da napadnem i medalju, ali problemi od pre nekoliko dana sprečavaju me da pokažem realne mogućnosti", konstatovao je Bibić.

Trener Rifat Zilkić pojasnio je da će Bibić trčati na kros šampionatu Evrope zbog očuvanja tradicije nastupa selekcije Srbije na tom takmičenju.

"Bio je najbolji u našem timu na krosu Balkana. Posle toga, sjajno je trenirao u Ulcinju. Probaćemo da umanjimo bolove zbog išijasom, ali pitanje je koliko Bibić trenutno može", naveo je Zilkić.

On je dodao da je zbog odlične forme računao na visok plasman svog takmičara u Šamorinu.

"Očekivao sam mesto među deset najboljih, možda i borbu za medalje. Teši me činjenica da ga naredne godine očekuje još jedno juniorsko kros prvenstvo Evrope", kazao je Zilkić.

Elzan Bibić biće jedini predstavnik Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u krosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: