Rukometašice: Bez euforije

Šest bodova u prva četiri meča na Svetskom prvenstvu donela su dobru atmosferu u selekciji Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

16:15

Rukometašice: Bez euforije
Foto: RSS

Naše rukometašice su neporažene u Grupi D posle susreta sa Kinom, Kamerunom, Nemačkom i Holandijom, a sledeći izazov je Južna Koreja, u petak od 20:30 časova.

"Srećna sam i ponosna što je dosadašnji deo prvenstva protekao ovako. Ovakve igre nam daju nadu da možemo da razmišljamo o lepo plasmanu. Bile smo spremne za pobedu nad Holandijom, ali raduje igra protiv ekipe koja poslednje tri godine ima vrhunske rezultate. Euforije ne sme da bude. Čeka nas teška i lepa utakmica sa Korejom, koja igra atipično za evropske uslove. Ključ je u tome da se ne opterećujemo. Ne sme da bude kalkulisanja. Idemo na pobedu. Ostavljamo predviđanja za osminu finala za neki drugi put", rekla je Andrea Lekić.

Posle laganih trijumfa nad Kinom i Kamerunom, Srpkinje su u poslednjim sekundima izbegle poraz od Nemačke, da bi potom na sličan način ostale bez pobede nad Holadnijom.

"Veoma sam zadovoljna igrom mojih saigračica. Pokazale smo da možemo da igramo protiv domaćina i velike Holandije. Ta dva boda nam mnogo znače i u pozicioniranju pred osminu finala. Koreja igra drugačiji rukomet, imaju drugačiju odbranu. Imamo dan i po da se spremimo i da odigramo na nivou dosadašnjih igara. Nadam se pobedi i plasmanu na jedno od prva dva mesta u grupi", kaže Tamara Radojević.

Uoči poslednjeg meča u grupi sa Korejom sve opcije su otvorene – Srbija u osminu finala može i kao prva i kao četvrta iz grupe.

"Kao što sam i rekla u najavi turnira, svaka utakmica je imala svoju težinu. Pokazale smo naše najbolje lice. Ono što je još bitnije je da nastavimo tako i da pobeđujemo. Dobro smo trčale sa Holanđankama, nismo im dali da nas dobiju u tom segmentu. Najvažnije su bile Čoline (Marija Čolić) odbrane, skinula im je dosta zicera, a to je nama dalo snagu da u napadu budemo još jače. Koreja igra sličan rukomet kao Kina i Japan. Brze su, imaju dobre individualce, ali idemo na pobedu. Moramo da im nametnemo našu igru. Biće jako neizvesno što se tiče rivala u osmini finala. Stanje u obe grupe je veoma komplesno", rekla je Sanja Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: