FKCZ: Bez oružja, životinja i kofera na stadion

Fudbalski klub Crvena zvezda pozvao je navijače da na utakmici protiv Kelna u Ligi Evrope svoju ekipu podrže fer i sportski, kao i da na stadion dođu ranije.

Izvor:

Četvrtak, 07.12.2017.

13:55

FKCZ: Bez oružja, životinja i kofera na stadion
crvenazvezdafk.com

U saopštenju na klupskom sajtu, crveno-beli navode da svi navijači moraju da postupe po zahtevima redarske službe, i da na stadion ne donose čvrste predmete, poput upaljača, kao i šibica i novina, koji su po zakonu zabranjeni.

Kapije stadiona "Rajko Mitić" biće otvorene tri sata pre utakmice, a licima pod uticajem alkohola i drugih opijata neće biti dozvoljen ulaz.

Iz kluba su apelovali na navijače da ne uskaču na teren pre, za vreme i po završetku utakmice i naveli da će se prilazi, ulazi i tribine snimati.

Zvezda je takođe saopštila da svi po zakonu moraju imati identifikaciona dokumenta, kao i da lica mladja od 16 godina koja nisu u pratnji roditelja ili staratelja neće moći da udju na utakmicu.

Crveno-beli mole navijače da po ulasku na stadion zauzmu numerisana mesta i da izbegavaju zadržavanje ili eventualno sedenje na stepenicama jer je to po propisima Evropske fudbalske unije (UEFA) strogo zabranjeno, pa bi klub mogao da bude "rigorozno sankcionisan".

Utakmica poslednjeg, šestog kola Grupe H Lige Evrope između Crvene zvezde i Kelna igraće se večeras od 21.05 na stadionu "Rajko Mitić", a crveno-beli plasiraće se u šesnaestinu finala u slučaju pobede ili remija ako BATE ne trijumfuje u Londonu protiv Arsenala.

Unutar stadiona zabranjeno je:

prodavati robu i ulaznice, distribuirati štampani materijal, izlagati zbirke, vršiti druge promotivne ili komercijalne aktivnosti;
bacanje predmeta ili tečnosti;
paljenje vatre, ispaljivanje vatrometa, petardi, dimnih prahova, dimnih bombi ili drugi pirotehnički sredstava;
isticanje ili širenje političke, rasističke propagande, slogana i grbova;
postupati na način koji se može tumačiti prema drugima kao provokativan, preteći, uvredljiv ili diskriminantan;
izazvati pretnju po život ili sigurnost sebi ili drugima, ugroziti bilo koga drugog i prouzrokovati štetu;
uspon na ili preko struktura i instalacija koje nisu namenjeni za opšte korišćenje, posebno fasade, ograde, zidovi, barijere, rasveta, semofori, video platforme, jarboli, platforme za kamere, drveće i krov;
ulazak u restriktivna područja (svlačionice, funkcijske prostorije, VIP i medijska područja, itd.), koji su zatvorene za javnost ili za pristup neovlašćenih lica;
ograničiti ili ometati područja namenjena za prolaz i izlazi u slučaj nužde;
pisati, bojiti ili nešto staviti na strukturalne elemente, instalacije ili puteve;
vršiti nuždu, osim u sanitarnim prostorima
stajati na mestu za sedenje;
bacati smeće van korpi;
vršiti opstrukciju redarske službe, policije, vatrogasaca i medecinske službe;
vršiti zastrašivanje, prinudu, vređanje ili provokaciju drugih ljudi, uključujući sudije, igrače, zvaničnika kluba, bezbednosne i redarske službenike;
uzimanje materije koje mogu uticati na normalnio ponašanje (alkohol, droga, lekovi);
upotrebiti materiju koja može prouzrokovati veće negativne posledice (otrovi, opasne i zapaljive materije i dr);
odnošenje, oštećenje i neovlašćeno korišćenje sadržaja na stadionu i
nošenje maski koje sprečavaju identifikaciju lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: