Denver ne može bez Jokića, tripl-dabl Durenta

Nova spektakularna partija Demarkusa Kazinsa, tripl-dabl Kevina Durenta i nova pobeda Boston Seltiksa obeležili su veče u NBA ligi.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

10:11

Denver ne može bez Jokića, tripl-dabl Durenta
Getty images

Bugi je sa 40 poena, 22 skoka i po četiri asistencije i blokade predvodio Nju Orleans Pelikanse do pobede nad Denver Nagetsima, koji i dalje nastupaju bez povređenog Nikole Jokića – 123:114.

Kej-Di zabeležio je osmi tripl-dabl u karijeri, a priv u sezoni, u trijumfu Golden Stejt Voriorsa protiv Hornetsa u Šarlotu 101:87, dok su Boston Seltiksi sjajnom timskom partijom savladali Dalas Meverikse i stigli do 22. pobede u sezoni – 97:90.

Prethodne noći na parketima najjače lige sveta našao se i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, u porazu njegovih Sakramento Kingsa od Klivlend Kavalirsa.

U preostalim susrerima, Niksi su u Njujorku bili bolji od Memfis Grizlisa 99:88, Milvoki je predvođen Janisom Adetokumbom savladao Detroit Pistonse 104:100, za koje ponovo nije igrao Boban Marjanović, dok su Minesota Timbervulvsi bez Nemanje Bjelice slavili u Los Anđelesu protiv Klipersa – 113:107.

Čikago Bulsi vodili su 47 i po minuta, ali su na kraju ipak poraženi u Indijani od Pejsersa 98:96, Orlando Medžik je tek posle produžetka porazio Atlanta Hokse 110:106, a San Antonio Sparsi nisu imali previše problema protiv Majami Hita u Teksasu – 113:107.
Getty images
Denver je potpuno druga ekipa bez Nikole Jokića, a kada se na to doda i izostanak Pola Milsepa, monstruozna partija Kazinsa nekako je bila i očekivana, pogoto jer za domaće nije igrao ni Entoni 'Obrva' Dejvis.

Bugi je nastavio da igra u sjajnoj formi, a ovoga puta je za 39 minuta u igri imao učinak od 40 poena (10/19 za dva, 2/6 za tri), neverovatna 22 skoka i po četiri asistencije i blokade.

Odličnu partiju pružio je i Džru Holidej sa 27 poena i sedam proigravanja, dok je Radžon Rondo imao 11 poena, sedam asistencija i šest uhvaćenih lopti.

U ekipi iz Kolorada najbolji je bio Geri Heris sa 24 poena (5/12 za dva, 3/7 za tri), Emanuel Mudijaj dodao je 17 sa klipe, a Vil Barton imao je 15 uz sedam skokova. Posle povrede Stefena Karija, Kevin Durent preuzeo je kontrolu nad napadima šampiona, što je rezultiralo tripl-dablom i laganim trijumfom u Šarlotu.

Nekadašnji MVP lige ubacio je 35 poena (10/18 za dva, 3/10 za tri) i imao 11 uvaćenih lopti i deset asistencija, kao i dve blokade.

Najveću podršku imao je u Kleju Tompsonu koji je upisao 22 poena i četiri skoka, dok je dvocifren učinak, veoma dobroj timskoj paritiji, imao i Nik Jang sa 10 poena.

U redovima Hornetsa najbolji je bio Kemba Voker sa 25 poena (5/14 za dva, 3/7 za tri), šest uhvaćenih lopti i pet asistencija, Nikola Batum dodao je 15, a Dvajt Hauard 14 poena i sedam skokova. Seltiksi su nešto teže stigli do pobede nad jednim od najgorih timova lige, ali u Masačusetsu ipak nije bilo previše uzbuđenja.

Kajri Irving još jednom je predvodio Boston sa 23 poena (9/12 za dva, 1/6 za tri), pet asistencija i dva skoka, sjajan je bio i Al Horford sa 17 poena i po osam uhvaćenih lopti i dodavanja za pogodak, dok je Džejson Tejtum pored 17 poena imao i deset skokova.

Istakli su se još i rezervisti Teri Rozir sa 12 poena i devet skokova, odnosno Šejn Larkin sa 11.

Kod gostiju iz Teksasa najefikasniji je bio Harison Barns sa 19 poena i sedam skokova, Dirk Novicki ubacio je 16 uz skok manje, dok je Maks Kleber imao 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: