LŠ: 33 gola – sedmica L'pula, Šahtjor dobio Siti!

Ekipe Liverpula, Sevilje, Porta i Šahtjora iz Donjecka poslednja su četiri učesnika osmine finala Lige šampiona.

Izvor:

Sreda, 06.12.2017.

20:00

LŠ: 33 gola – sedmica L'pula, Šahtjor dobio Siti!
Getty images

Oni su se tako pridružili Mančester Junajtedu, Bazelu, Pari Sen Žermenu, Bajernu iz Minhena, Romi, Čelsiju, Barseloni, Juventusu, Mančester Sitiju, Bešiktašu, Totenhem Hotspuru i Real Madridu.

Poslednje veče takmičenja u grupnoj fazi obeležilo je nekoliko spektakularnih mečeva, čak 33 pogotka na osam duela, ali i pisanje istorije od strane engleskih klubova pošto je Engleska postala prva zemlja sa pet predstavnika u nokaut fazi elitnog takmičenja.

Žreb za eliminacionu fazu na programu je u ponedeljak u podne u Nionu, dok je nastavak takmičenja zakazan za 13. februar 2018. godine.

Meč večeri odigran je na kultnom Enfildu, gde je domaći Liverpul demolirao moskovski Spartak i na najbolji mogući način overio prvo mesto u grupi E – 7:0 (3:0).

Ekipi Jirgena Klopa je odgovarao i bod, ali Filipe Kutinjo, Sadio Mane, Mohamed Salah i drugovi ništa nisu hteli da prepuste slučaju. Brazilac je postigao het-trik, Senegalac je dva puta bio strelac, dok se Egipćanin, poput Roberta Firmina, jednom upisao u strelce.

Upravo zbog ishoda duela na Ostrvu Sevilja nije morala da strahuje u Sloveniji, pošto je domaći Maribor sve do 76. minuta vodio pogotkom Markosa Tavareša. Ipak, Jasmin Handanovič pravi veliki kiks, a Ganso postavlja konačan rezultat susreta – 1:1 (1:0).
Getty images
U grupi F, Napoliju je trebala pobeda u Roterdamu protiv Fejenorda, ali samo u slučaju da Mančester Siti slavi u Harkovu protiv Šahtjora iz Donjecka. Već na poluvremenu je bilo jasno da od toga neće biti ništa jer je domaćin brzo stigao do dva gola prednosti u Ukrajini, da bi Serhio Kun Aguero samo ublažio poraz 'Građana' – 2:1 (2:0).

Napolitanci su takođe rano poveli na 'De Kojpu', ali su na poluvremenu saznali rezultat iz Harkova, pa je Fejenord na kraju napravio preokret – 2:1 (1:1).

Najviše drame obećavala je grupa G, ali se Porto ekspresno pobrinuo ni da tu ne bude dileme. 'Zmajevi' su posle prvog dela igre imali velikih 3:0 protiv Monaka, da bi na kraju slavili sa 5:2 (3:0), pa poraz Lajpciga od Bešiktaša kod kuće i nije ništa značio – 2:1 (1:0).

Konačno, grupa H bila je jedina u kojoj nije bilo dileme ko će biti prvi i drugi, ali su se madridski Real i dortmunda Borusija potrudili da gledamo spektakl na Santjago Bernabeuu – 3:2 (2:1).

Kristijano Ronaldo još jednom je ispisao stranice istorije, Pjer-Emerik Obamejang uspeo je da vrati svoju ekipu u egal, ali je Lukas Vaskes u samom finišu ipak doneo trijumf 'Kraljevićima'.

Istovremeno, Tothenhem Hotspur je potvrdio prolaz u drugu fazu sa prvog mesta rutinskim slavljem nad kiparskim APOEL – 3:0 (1:0).
Getty Images
92' – Harkov Tačku na neverovatno veče u Ligi šampiona stavlja Serhio Kun Aguero sa bele tačke u Ukrajini. Argentinac je samo ublažio poraz svoje ekipe, što je bio čak 33. pogodak ove večeri!

91' – Roterdam Napolitanci su verovatno na poluvremenu čuli rezultat iz Ukrajine, pa i nisu previše zapinjali u drugih 45 minuta, ali ih je to koštalo i poraza, pošto je Fejenord u prvom minutu sudijske nadoknade stigao do trijumfa.

88' – Porto Isto se može reći i za Porto, koji pogotkom Soareša u 88. minutu kompletira petardu za lagan prolaz u društvo 16 najboljih ekipa Evrope.

86' – Liverpul Odličnu individualnu, ali i timsku partiju 'Crvenih' kompletirao je ove sezone neverovatni Mohamed Salah za sedmicu Liverpula na oduševljenje Enfilda.

81' Madrid Real uspeva da se vrati u vođstvo protiv ekipe iz Dortmunda tek u samom finišu. Lukas Vaskes koristi veoma lošu reakciju odbrane gostiju.

80' – London – Džordž-Kevin Nkudu stavlja tačku na duel na Vembliju i postiže svoj prvi pogodak u elitnom takmičenju.

78' – Porto Posle kombinacije rezervista Monako uspeva da ubaži veoma lošu partiju u Portgalu, golom nekadašnjeg ljubimca 'Dragaa' Radamela Falkaa Garsije.
Getty Images
76' Liverpul Liverpul je nastavio put ka eventualnom obaranju ili izjednačavanju rekorda najubedljivijeg trijumfa. Mane ih je svojim drugim golom primakao na dva pogotka od izjednačenja rekorda.

76' – MariborSevilja napokon uspeva da izjednači u Ljudskom vrtu, ali uz dosta sreće. Ganso je šutirao sa ivice kaznenog, a Jasmin Handanovič katastrofalno reagovao.

66' – Porto – Nije previše vremena bilo potrebno Portu kako bi povratio tri gola prednosti na svoju stranu. Prelep pogodak postigao je Aleks Teles udarcem sa distance.

61' – Porto Monako napokon uspeva da odgovori, ali svakako prekasno. Kamil Glik pogađa sa bele tačke, iako deluje da Markano nije igrao rukom.

50' – Liverpul Kao i na startu meča, Liverpul nije spuštao gas ni posle četvrtog pogotka, da bi Filipe Kutinjo već u 50. minutu kompletirao het-trik.

49' – Madrid Iako je delovalo da će Real deklasirati Borusiju, reprezentativac Gabona imao je drugačije planove. Posle četiri minuta igre u nastavku Pjer-Emerik Obamejang uspeva iz drugog pokušaja da savlada Kostarikanca i vrati svoj tim u potpunosti u meč.
Getty images
48' – Liverpul – Tamo gde su stali, strelci su nastavili tek nekoliko minuta po startu drugih poluvremena. Liverpul je nastavio da uništava Spartak, a u strelce se upisao i Sadio Mane.

45' – Porto Porto slavi, a Jasin Braimi kompletira sjajno poluvreme u Portugalu za ogromnih 3:0, ali i širom Evrope pošto smo u prvim poluvremenima videli čak 17 golova na osam susreta. Nešto ranije, došlo je do velikog sukoba i obračuna Felipea i Gezala, posle čega su obojica isključena.

43' Madrid Pet minuta kasnije BVB smanjuje zaostatak na Santjago Bernabeuu, pošto Pjer-Emerik Obamejang vara Kejlora Navasa.

38' – London 'Pevci' praktično obezbeđuju prolaz u nokaut fazu, pošto Heung-min Son duplira prednost domaćina na Vembliju.

33' Harkov Vodeći gol dao je dodatnu energiju i 'Rudarima', koji još jednom uspevaju da uhvate odbranu gostiju nespremnu, tačnije da kazne nesmotreno istrčavanje Edersona, posle kog Ismaili rutinski pogađa praznu mrežu za veliko slavlje.

33' – Roterdam Pored vođstva Šahtjora, Napolitancima ne odgovara ni rezultat na 'De Kojpu', gde je domaćin uspeo da se oslobodi i odgovori preko Nikolasa Jergensena za povratak u egal.
Getty images
33' – Porto 'Zmajevi' verovatno već na petnaest minuta do kraja prvog dela igre mogu da slave prolaz u nokaut fazu. Monako deluje dosta konfuzno, što Abubakar ponovo kažnjava sa ivice peterca.

26' – Harkov Iako je Đozep Gvardiola izveo veoma snažan sastav u Ukrajini, domaćine to nije sprečilo da napadu, odnosno da stignu do prednost predivnim golom Brazilca Bernarda.

20' – London – I Totenhem ima svoju računicu, a ekipi Maurisija Poćetina se ofanziva od prvog minuta isplatila se preko Fernanda Ljorentea, koji pogađa na asistenciju Serža Orijea.

18' – Liverpul Samo tri minuta kasnije novi gol u Liverpulu, odnosno u mreži gostiju iz Rusije. Velika greška na sredini terena, prodor Sadija Manea i gol Roberta Firmina.

15' – Liverpul Poput Reala, ni Liverpul ne želi ništa da prepusti slučaju, a ovoga puta Filipe Kutinjo kruniše sjajnu timsku akciju za dupliranje prednosti.

13' – Madrid Real je nastavio sa napadima, a za novi gol pobrinuo Kristijano Ronaldo. Portugalac je postigao već deveti pogodak u elitnom takmičenju, ali i postao prvi igrač u istoriji koji je na svih šest mečeva grupne faze postizao barem gol.
Getty images
10' – Maribor U istom minutu i Maribor stiže do iznenađujuće prednosti, ali imajući u vidu rezultat na Enfildu nema previše bojazni za Andalužane. Strelac za domaće bio je Markos Tavareš.

10' – Lajpcig Da sve krene savršeno za Porto pobrinuo se i Bešiktaš, pošto su Turci golom Alvara Negreda iz penala stigli do vođstva u Nemačkoj.

9' – Porto Naredni pogodak stigao nam je iz Portugala, gde je Vinsent Abubakar pogodio za vođstvo 'Zmajeva' nad Monakom.

8' – Madrid Nastavilo se u istom ritmu, a poveo je i Real. Kristijano Ronaldo proigrao je Iska, ovaj divno prosledio loptu do Borhe Marojala, kome zaista nije bilo teško da zatrese mrežu.

4' – Liverpul Samo dva minuta kasnije, poveo je i Liverpul. Georgi Dzikija skrivio je očigledan penal, a Filipe Kutinjo lako to pretvorio u vođstvo.

2' – Roterdam Kao ni u utorak, ni danas nismo morali previše da čekamo, štaviše – svega 120 sekundi. Toliko je trebalo Pjotoru Zjelinskom da savlada golmana Fejenorda za vođstvo Napolitanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

191 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: