Stojković koštao Partizan pobede nad Vošom!

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Vojvodinom 1:1, u derbiju 20. kola Superlige Srbije.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 03.12.2017.

15:39

Stojković koštao Partizan pobede nad Vošom!
Foto: StarSport

Crno-beli su dominirali u zavejanoj Humskoj i golom Zorana Tošića iz 48. minuta bili na korak od pobede, ali ih je nje koštao najbolji igrač iz Lige Evrope.

Iskusni golman Vladimir Stojković je napravio katastrofalnu grešku četiri minuta pre kraja, pokušao je jednom rukom da uhvati loptu po snežnom vremenu posle centaršuta, ona mu je ispala, a to je kaznio Kojašević za veliki bod Novosađana.

Uprkos konstantnom snegu u Humskoj, dve ekipe su odigrale solidan meč pred polupraznim tribinama, a pristuni navijači su često se nadali i strepeli od golova.

"Dali smo sve od sebe, imali šanse, dominirali. Ipak, protivnik je uspeo da izjednači. Zaista nisam mogao da tražim ništa više od svojih igrača na ovako teškom terenu", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Osim ispuštene pobede, Partizanu su dan zagorčale i povrede bitnih prvotimaca Evertona Luiza i Zorana Tošića koje je trener Miroslav Đukić preventivno izveo zbog problema sa kolenom, odnosno listom.

"Everton je dobio udarac u koleno. Ipak, mislim da se radi samo o tome. Tošketa sam izveo zbog prevencije. Osetio je bol u listu, pa nismo hteli da rizikujemo", dodao je trener srpskog šampiona.
Foto: StarSport
U prvih 45 minuta dva tima su bila poprilično izjednačena, a golmani Stojković i Rockov su dobro reagovali u najboljim situacijama za golove, posle šansi Tošića s jedne i Kojaševića s druge strane.

Partizan uspostavlja dominaciju u drugom delu meča žestokim presingom i stiže do vođstva već u trećem minutu. Tošić je iskoristio odbitak u kaznenom prostoru, obišao golmana Voše i zatresao mrežu.

Crno-beli su posle stečene prednosti nastavili da diktiraju ritam, nisu dozvoljavali gostima ni najmanju šansu da im zaprete, a priliku da "overi" pobedu propušta Tavamba, koji pogađa stativu.

To se u samom finišu osvetilo domaćinu, Stojković je napravio verovatno prvu veliku grešku ove sezone, umesto da boksuje pokušao je da uhvati klizavu loptu, i to jednom rukom, ispustio ju je u petercu ispred Kojaševića koji ne propušta ovaj poklon.

Partizan je propustio da kazni kiks Crvene zvezde u Bačkoj Palanci i smanji zaostatak za najvećim rivalom, pa je dva kola pre "večitog" derbija i dalje na -6.

U sledećem kolu crno-beli gostuju Napretku u Kruševcu, dok Zvezda dočekuje Borac iz Čačka. Oba meča su na programu u subotu.

"Večite" u međuvremenu očekuju nastupi u Ligi Evrope u četvrtak, Partizan gostuje Dinamu u Kijevu u meču bez većeg rezultatskog značaja, dok Zvezda igra meč veka sa Kelnom na svom terenu.

Partizan dočekuje Zvezdu u sredu , 13. decembra.

Tok meča:

18:00 Kraj meča u Humskoj, Partizan je ispustio već "viđenu" pobedu u derbiju.

90+6 Miletić pokušava sa ivice kaznenog prostora, ali suviše slabo, Rockog hvata loptu.

90' Partizan kreće u opsadu gola Vojvodine, Široki je meč nadoknadio za sedam minuta.

86' GOOOOOL! Početnička greška Stojkovića skupo je koštala Partizana. Verovatno najbolji igrač crno-belih ove jeseni je pokušao jednom rukom da uhvati loptu posle centaršuta, on mu je iskliznula i pala na noge Kojaševiću kojem nije bilo teško da je sprovede u mrežu – Vojvodina je izjednačila na 1:1.

82' Odličan ritam Partizana, crno-beli troše vreme.

76' Nekoliko šuteva Partizana, Rockov brani pokušaj Miletića, dok je Pantić loptu poslao preko gola.
Foto: StarSport
73' Opasan prodor Miletića po levoj strani, pao je u kaznenom prostoru, ali sudija pokazuje na gol-aut.

71' Partizan kontroliše ritam meča, crno-beli jakim presingom dominiraju terenom.

68' Sreća nije poglelada Tavambu, sjajno je skočio Kamerunac posle kornera i šutirao glavom sa visine penala, ali pogađa stativu.

66' Nova izmena u Vojvodini, Mesarovića menja Subotić

63' Miletić probija u kazneni prsotor, pao je posle duela sa Vukasovićem, nema penala.

61' Prva izmena kod Novosađana, Kalezića menja Zličić
Foto: StarSport
60' Akcija Miletića i Mitrovića koji glavom šutira preko gola.

56' Prva prilika za Vojvodinu u nastavku, Mihajlović sa desetak metara glavom šutira pored gola.

52' Pantić šutira sa 25 metara, Rockov izbija u korner.

51' Novi maler za Partizan, povredio se i Tošić, odmah je napustio teren, a zamenio ga je Marjanović.

48' GOOOOOL! Posle duge i pomalo traljave akcije crno-belih usledio je neupotrebljiv centaršut Miletića po zemlji pravo u noge igrača Vojvodine, ali se lopta odbija ka petercu gde je usamljen bio Zoran Tošić koji obilazi Rockova i ubacuje je u mrežu – Partizan vodi 1:0.

46' Nastavljen je meč u zavejanoj humskoj, domaćin je očistio sneg sa linija koje ograničavaju teren i kaznene prostore, a u drugom poluvremenu se igra i sa florescentnom crvenom loptom koja će biti znatno vidljivija.
Foto: Printscreen
45' Sudija Široki je prvo poluvreme nadoknadio za jedan minut, ai ništa se nije dogodilo pa su ekipe otišle na odmor pri rezultatu 0:0.

41' Sneg pada sve jače, osim lopte, više se ne vide ni linije granica terena i šesnaesteraca.

39' Oštar start Mitrovića i žuti karton za štopera Partizana.

38' Malo je falilo da crno-beli surovo kazne ovaj promašaj gostiju, Tošić je bio u stopostotnoj šansi s druge strane, šutirao je sa sedam metara, ali se golman Rockov iskupio za grešku koju je neposredno pre toga napravio.

37' Stopostotna šansa za Vojvodinu posle brze kontre, imali su Novosađani "višak" igrača u kaznenom prostoru Partizana, ali je Kojašević suviše dugo bio neodlučan na levoj strani peterca, na kraju nije dobio ni korner.

33' Everton ne može da nastavi utakmicu zbog povrede kolena leve noge, menja ga Radin.
Foto: StarSport
30' Najbolji napad Vojvodine na utakmici, dugo je trajala akcija "lala" iz koje su izrođene dve šanse, prvu je anulirao Vulićević blokom, dok je snažan šut Mihajlovića odbranio Stojković iako se bela lopta jedva vidi na terenu snegom pokrivene Humske.

27' Tošić prvi put šutira ka golu Vojvodine, pokušao je sa ivice kaznenog prostora, ali je izborio samo korner.

19' Nova dobra šansa za Partizan, opet posle centaršuta Vulićevića sa desne strane, Tavamba ovaj put uspeva da šutira glavom, ali loptu sa sedam metara šalje pored stative.

15' Sneg ne prestaje da pada u Humskoj, teren polako opet postaje beo, sve teži uslovi za igru.

9' Posle centaršuta Vulićevića na peterac, Tavamba pada u kaznenom prostoru Vojvodine, ali sudija Široki odmahuje rukom.

5' Prva pretnja i po gol Partizana, Kalezić probija po levoj strani kaznenog prostora, cilja bliži ugao, ali je Stojković dobro intervenisao.

3' S obzirom na teške uslove za igru početak meča obećava golove. Prva šansa za Partizan, odličan centaršut Miletića sa leve strane po zemlji u peterac, ali napadači crno-belih nisu stigli da je gurnu u gol.
Foto: StarSport

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

444 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: