Tošić junak derbija – Bešiktaš razbio Galatu

Fudbaleri Bešiktaša ubedljivo su savladali Galatasaraj 3:0, a jedan od junaka derbija Istanbula bio je i Duško Tošić.

Izvor: AK

Subota, 02.12.2017.

19:29

Tošić junak derbija – Bešiktaš razbio Galatu
Foto: EPA

Tošić je 20 minuta pre kraja postigao gol kojim je Bešiktaš "overio" pobedu nad omraženim rivalom.

Posle prvog poluvremena bez golova, crno-beli su poveli preko Dženka Tosuna u prvom minutu drugog dela, nakon kiksa golmana Galate.

Domaćin je nastavio da dominira, Gnul i Kvarežma su propuštali šanse u narednim napadima, da bi u 70. minutu Tošić reagovao u maniru najboljih golgetera današnjice.

Nakon kornera sa leve strane igrači Bešiktaša su se odlučili za nešto komplikovaniju akciju, Tošić se nije vratio u odbranu već je ostao da se "šunja" na ivici kaznenog prostora.

Igrači Galatasaraja su zaboravili na njega, a on je to iskoristio pokupivši jedan odbitak posle šuta saigrača i sjajnim udarcem sa oko 12-13 metara poslao loptu u leve rašlje za 2:0. Galatasaraj više nije imao šanse za povratak u meč, Bešiktaš je propustio još dve prilike preko Kvarežme i Medela, da bi tačku stavio rezervista Alvaro Negredo u nadoknadi vremena.

Bešiktaš je ovom pobedom smanjio zaostatak za Galatom na tri boda, te omogućio drugom gradskom rivalu Bašakšehiru da u slučaju pobede nad Osmanlisporom u nedelju preuzme prvu poziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: