Bačka dala novi motiv Partizanu pred Vojvodinu

Fudbaleri Partizana u nedelju dočekuju Vojvodinu u derbiju 20. kola Superlige, a crno-beli će u ovom meču biti izuzetno motivisani.

Izvor: AK

Subota, 02.12.2017.

16:45

Bačka dala novi motiv Partizanu pred Vojvodinu

Glavni motiv im je u subotu donela Bačka, remiziravši sa Crvenom zvezdom 2:2 na svom terenu.

Zahvaljujući ovom rezultatu, Partizan ima priliku da smanji zaostatak za najvećim rivalom na četiri boda, dva kola uoči "večitog" derbija.

Zvezda je drugi put remizirala u šampionatu pa posle 20 utakmica ima 53 boda, sedam više od aktuelnog šampiona. Partizan je tako dobio dodatni motiv uoči derbija sa Vojvodinom u nedelju (15h), na svom terenu.

U poslednjem susretu sredinom avgusta šampion je slavio 1:0 u Novom Sadu, u meču posle kog su "lale" tražile izuzeće našeg najboljeg sudije Milorada Mažića, koji će deliti pravdu na prestojećem Svetskom prvenstvu, sa svih njihovih mečeva u budućnost.

U susretu koji su dva tima imala u finišu prošle sezone, u kojem je Partizan takođe slavio minimalnim rezultatom, čelnici novosadskog kluba su "pretili" da će "pustiti" Crvenu zvezdu kako bi crveno-beli osvojili titulu.

To navijači Partizana nisu zaboravili pa već danima podsećaju svoje igrače na to uoči novog susreta sa lalama u Humskoj 1. Što se tiče trenutne forme, ona je u potpunosti na strani crno-belih.

Dok Partizan u domaćim takmičenjima nije poražen od 9. avgusta, Vojvodina nema nijednu pobedu, a zabeležila je tri poraza u poslednje četiri utakmice.

Ukoliko crno-beli iskoriste kiks Zvezde iz Bačke Palanke, vratiće se na četiri boda zaostatka deset dana uoči međusobnog duela. U međuvremenu, Zvezda će igrati protiv Borca na svom terenu, dok će Partizan gostovati osmoplasiranom Napretku, 9. decembra.

Dva dana pre toga oba tima igraju u Evropi, Zvezda najvažniji meč u poslednjih 25 godina jer je samo pobeda protiv Kelna vodi u nokaut fazu Lige Evrope, dok crno-beli gostuju Dinamu u Kijevu u meču bez većeg rezultatske važnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: